Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

09. 02. 2013. 19:33   >>  19:32

NOVO

Nokia sprema i Lumia 720 i 520 smartfone

Nokia sprema dva nova smartfona, Lumia 720 i Lumia 520.

U prvom trenutku jedino što je bilo poznato od karakteristika ovih smartfona je da će ovi modeli biti Windows Phone 8 uređaji, a da će im hardver biti sličan onom koji imaju Lumia 710 (na slici) i 510 modeli.

Međutim, Windows Phone 8 se neće baš najbolje slagati sa 256 MB memorije koliko ima Lumia 510, te su tu bile potrebne određene promjene. Sada su već poznate i neke preciznije specifikacije oba modela.

Pa tako, Lumia 520 model možemo da očekujemo sa 4-inčnim ekranom, a tu su i dual-core 1 GHz SoC, 512 MB RAM memorije, 8 GB interne memorije kao i slot za microSD kartice. Naravno, tu je i kamera od 5 megapiksela.

Lumia 720 sa druge strane, imaće 4,3-inčni Nokia Clear Black Display, ali će imati isti SoC, istu količinu RAM i interne memorije kao i 520 model.

Ovaj model će za razliku od Lumie 520 imati i prednju kameru od 2 megapiksela, dok će zadnja imati 6 megapiksela. Vrlo je moguće i da bi ovo mogli biti Nokijini smartfoni za Svetski mobilni kongres.

(benchmark)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније