Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 03. 2017. 08:54   >>  08:29

POSTOJE DVIJE

Aplikacije koje CIA ne može da špijunira

Wikileaks je na više od 8.000 strana objavio da je američka CIA godinama vršila program špijunaže korisnika širom svijeta putem mobilnih telefona, interneta, računara, ali i pametnih televizora, kamera i drugih uređaja.

U dokumentima se tvrdilo da CIA efektno može da špijunira IM (Instant Messaging) aplikacija Signal, Telegram, WhatsApp, Confide i drugih, ali je to samo djelimično tačno i moguće samo u posebnim uslovima, uz instalaciju adekvatnih "alata" na telefon. 

Zahvaljujući "End to End" enkripciji, CIA nije u stanju da čita poruke ili ih presrijeće na putu od uređaja do uređaja. Ipak, ako na neki način ubaci malware u telefon jednog od korisnika, onda će špijunaža biti omogućena. 

"Ne postoji dokaz da je bilo koji bezbjednosni protokol aplikacije Signal ili bilo kog dijela sistema probijen CIA-inom špijunažom", objavila je kompanija Open Whisper Systems, koja stoji iza End to End zaštite aplikacija Signal i WhatsApp, prenosi TechnoBuffalo

Dakle, ako nemate malware na svom telefonu, koji bi pročitao poruke iz same aplikacije dok su u procesu slanja, onda ste potpuno bezbedni sa aplikacijama WhatsApp ili Signal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније