Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2017. 09:14 >> 08:49
2

SKANDAL

Zbog VW 1,2 hiljade preranih smrti

Štetne emisije gasova iz vozila za koje je Folksvagen (VW) lažirao rezultate ekotestiranja, a koja su prodata u Njemačkoj od 2008. do 2015, izazvaće 1,2 hiljade preuranjenih smrti.

 

"Naučnici ocjenjuju da će 1,2 hiljade osoba u Evropi umrijeti ranije i da će im se životni vijek skratiti i do deset godina zbog pretjeranih emisija štetnih gasova, u odnosu na očekivane emisije”, kazali su naučnici s Tehnološkog Instituta u Masačusetsu (MIT), prenosi SEEbiz.

Stručnjaci navode da su proučavali učinak po zdravlje povezan sa 2,6 miliona vozila prodatih u Njemačkoj u tom periodu, a obuhvatili su marke VW, Audi, Škoda i Seat.

"Višak emisija u odnosu na granične vrijednosti, znatno će se odraziti na javno zdravlje, ne samo u Njemačkoj, već i širom Evrope, jer zagađenje ne poznaje granice”, navodi se u studiji.

Prema njihovoj procjeni preuranjenih smrti moglo bi biti do 40 odsto u Njemačkoj, ali i u susjednim zemljama, među kojima navode Poljsku, Češku i Francusku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније