Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Daily Mail ]

04. 06. 2013. 18:40   >>  18:50

VANZEMALJSKI PEJZAŽI

VIDEO I FOTO: Ljudska unutrašnjost pod lupom

Animatori su stvorili nevjerovatne slike koje podsjećaju na vanzemaljske svjetove, a zapravo predstavljaju unutrašnjost ljudskog tijela.

Studio XVIVO u Hartfordu (Konektikat) je u filmovima i slikama predstavio unutrašnjost ljudskog tijela uveličanu čak 10 miliona puta.

Ove slike imaju za cilj da pomognu naučnicima i studentima da na kreativan način razumiju ljudsko tijelo.

XVIVO je napravio kolekcije za brojne institucije uključujući Harvard, Pfizer i Ministarstvo odbrane SAD koristeći replike elektronskih mikrografa, medicinske ilustracije i fotografije ljudskog tijela na molekularnom nivou.

Iako je projekat koristio stvarne podatke, oprema kojom se snimaju molekuli nema boju, pa su ilustratori sami birali kolorit i senčenje.

Majkl Astrahan, partner u ovoj kompaniji kaže: „Ovakva umjetnost pokreće ljude. Možemo bilo kakvoj informacije koja djeluje dosadno i neinspirišuće udahnuti život“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније