Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

17. 05. 2013. 20:45   >>  20:46

NEOPHODNI REDIZAJN

Novosti iz Gugla

"Google+" je prošao veliki redizajn i dobio gomilu mogućnosti, kao što su automatske obrade fotografija i izbora najboljih, a "Google Maps" će uskoro dobiti veliko osvježenje.

Kompanija Gugl na ovogodišnjoj "I/O" konferenciji nije izbacio neki novi dio opreme ili novi Android, ali opet su objavili gomilu novosti i to na vlastitim osnovnim servisima koje nude, od pretrage, mapa, aplikacija...

Što se tiče Androida, uz redizajnirani "Google Play", predstavili su vlastiti servis za igrače koji sada prati napredovanje u igrama preko različitih uređaja, kao što je to na "Game Centru" u iOS-u ili na Xbox Live.

Vaša postignuća, online igre i ljestvice biće povezane s vašim Gugl+ krugovima. "Google Play Music All Access" je muzički servis uz pretplatu, koji bi trebao da bude konkurent "Spotify"-ju ili Rdiju. Ogromna muzička kolekcija biće dostupna za 9,99 dolara mjesečno, a korisnici će moći besplatno da sačuvaju svojih 20 hiljada pjesama. Najavljen je i "Google Play za obrazovanje, a velika novost je i da će na njihovoj stranici za kupovinu biti moguće da se kupi Samsung Galaxy S4, ali radi se o modelu koji će dolaziti s osnovnium Androidom, bez ikakvih dorada poput "TouchWiza". To znači i trenutne nadogradnje Androida, čim ih Gugl objavi. Uređaj će biti otključan i prodavaće se za 649 dolara.

 

Društvena mreža "Google+" doživjela je velike promjene u dizajnu koji je preuzeo neke detalje sa "Pinteresta". Informacije se sada prikazuju u nekoliko redova, a pametniji softver u pozadini moći će da odabere najbolje fotografije sa vašeg odmora i vrlo jednostavno da ih doradi. Hashtagovi, ključne riječi kao na Twitteru, mogu se dodati automatski za stvari koje Gugl prepozna. Uz ovo su objavili i posebnu aplikaciju "Hangouts" za Android i iOS, u kojoj korisnici mogu da komuniciraju, dijele fotografije ili pričaju preko videa.

"Googl Maps" je doživio potpuni redizajn, koji će uskoro stići, a naglasak je stavljenna jednostavnijem prikazu i otkrivanju novih lokacija. Sada će se prikazivati i preporuke bazirane na vašim ili preporukama vaših prijatelja. Sami interfejs puno je jednostavniji, a mapa su puno bogatije fotografijama mjesta koje se u tom trenutku pregledavaju. Uz to ugradili su i pregled iz "Google Eartha" koji je dostupan kroz pregledač, a nadogradili su i mobilnu verziju mapa.

Korisnici "Google Chrome-a" moći će da bez puno muke obavlja puno kvalitetnije i bogatije glasovne pretrage koje stižu na desktop računare i na mobilne uređaje. Među novim mogućnostima su glasovni podsjetnici. "Google Chrome" za mobilne takođe će ove godine biti značajno ubrzan uz nove video kodeke i druge dorade.

(24sata.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније