Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

06. 02. 2016. 23:41 >> 23:25

VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Googleov pretraživač postaje "pametniji"

Razvoj Googleovog pretraživača uskoro preuzima Džon Đanandrea koji se do sada nalazio na čelu divizije zadužene za razvoj vještačke inteligencije.

“Pretraživanje je promijenilo ljudske živote i više od milijardu ljudi zavisi od nas”, napisao je na Googleovoj društvenoj mreži šef odeljenja za pretraživanje Amit Singal, najavivši skorašnji odlazak u penziju.

Kompanija je već objavila ime njegovog nasljednika i novog šefa jedne od najvažnijih Googleovih divizija, a tehnološki analitičari vjeruju da će ovo imenovanje odrediti budući smijer najpopularnijeg pretraživača na svijetu.

U pitanju je Džon Đanandrea koji trenutno u Googleu vodi tim koji razvija vještačku inteligenciju, a prema navodima Cneta, ovo je jasan znak da će Googleov pretraživač u budućnosti postati "pametniji".

Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, Google može da prepozna govor i rukopis, spriječi onlajn prevare i odgovara na mejlove, a koliko je ova tehnologija napredovala najbolje može da se vidi na primjeru automobila bez vozača koji su tokom nekoliko proteklih godina prešli na stotine kilometara po Americi.

U objavi na Googleu+ Singal je već najavio da će najpopularniji pretraživač na svijetu svakim danom biti sve bolji, a biće zanimljivo pratiti kakve će promjene i novitete donijeti Googleov novi šef pretraživanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније