Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

07. 05. 2013. 21:21 >> 21:21

UZORCI GRANITA

Pronađena Atlantida u Brazilu?

U južnom Atlantiku, na 1.500 kilometara od obale, u visini Rija de Žaneira, pronađena je stijena koja bi mogla da bude dio Atlantide, kontinenta koji je potonuo prije 100 miliona godina, prilikom razdvajanja Afrike i Južne Amerike, saopštili su brazilski geolozi.

Prije dvije godine, tokom analize okeanskog dna, pronađeni su uzorci granita, stijene koja se može naći samo na kontinentu, a ne i u moru, i da bi to mogao da bude dokaz o postojanju drevne Atlantide, kazao je Roberto Ventura Santos, vođa tima stručnjaka Geološke službe Brazila (CPRM).

„To bi mogla da bude brazilska Atlantida. Gotovo smo ubijeđeni u to, ali potrebno je da našu hipotezu potkrepimo novim dokazima“, naveo je Ventura Santos.

„Konačni naučni nalaz dobićemo ove godine nakon novih bušotina i analiza podvodne stijene“, objasnio je Ventura Santos za list „Globo“.

Vođa tima stručnjaka Geološke službe Brazila je precizirao da je prošlog mjeseca grupa istraživača iz Brazila i Japana obavila istraživanje geološkog podmorja duž brazilske obale.

„Na osnovu tih analiza, počeli smo da uviđamo da je cijelo to područje moglo da bude dio Atlantide, kontinenta koji je nestao u moru prije više miliona godina“, istakao je Ventura Santos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније