Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

03. 05. 2013. 18:52 >> 18:52

NAKON 18 GODINA

Otkupili Teslinu labaratoriju

Naučni centar "Tesla" iz Vordenklifa uspio je juče da od kompanije "Agfa" otkupi laboratoriju Nikole Tesle na Long Ajlendu za skoro 7 ipo miliona eura.

Novac za Teslinu labaratoriju prikupljao se na internetu od avgusta prošle godine, a u akciji je učestvovalo 33 hiljade ljudi iz 108 država.

"Donatori su se vodili snom i nadom u uspjeh. Uzbuđeni smo što smo konačno uspjeli, što smo sačuvali prostor kojim je koračao i u kojem je radio Tesla", kazala je potpredsjednica Naučnog centra centra Džin Dženova, na konferenciji za medije.

Nakon 18 godina, zemljište površine 6,5 hektara sa laboratorijom, koju je Tesla počeo da gradi 1901., konačno je u rukama centra.

Osin naučnih istraživanja, jedan od ciljeva novih vlasnika bila je i zaštita Tesline zaostavštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније