Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

25. 04. 2013. 14:51 >> 14:51

VIDEO: Smjesa koja gute sve pred sobom

Smjesa se sastoji od miliona feromagnetskih čestica, koje privlače metal. Toliko je snažna da može da polomi kosti ljudskog tijela ukoliko se nađu na putu između tog magneta i metalne površine.

Ekipa iz web serijala Shanks FX snimila je fascinantan video smjese koja guta sve pred sobom. U smjesi se nalaze milijuni feromagnetskih čestica, a video prikazuje kako u sebe uvlači snažni neodimijski magnet koji se sastoji od neodimija, željeza i bora. Ovaj je magnet vrlo snažan – ako se dio ljudskog tijela nađe između ovih magneta ili između magneta i neke metalne površine može uzrokovati ozbiljne ozljede pa čak i lomove kostiju. Iako se čini kako smjesa brzo guta magnet, video je zapravo sniman nekoliko sati, a ubrzani efekt postignut je time-lapse fotografijom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније