Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

12. 08. 2015. 11:16 >> 11:06

NEKADA OMILJENI TELEFON

Nokia ponovo pravi mobilni

Finska Nokia, nekada najveći svjetski proizvođač kombinovanih mobilnih uređaja, započela je pripreme za izradu novog mobilnog telefona.

Plan je da ga plasira na tržište krajem naredne godine i tako se vrati na tržište koje je morala da napusti 2013, prenosi Tanjug.

Nokiu je sa trona skinula pojava smartfona na tržištu, kao i jačanje Applea i Samsunga.

Finska kompanija je krajem 2013. prodala svoj ogranak za telefone Microsoftu da bi se preusmjerila na telekomunikacionu opremu, oblast u kojoj planira da se ojača spajanjem s Alcatel-Lucentom.

Nokia, međutim, nije odustala od kombinovanih uređaja, i izvršni direktor kompanije, Rajeev Suri, koji je u maju došao na tu funkciju, namjerava da vrati brend na tržište mobilnih telefona krajem naredne godine, jer tada ističe dogovor s Microsoftom o nenadmetanju.

Da bi pripremila svoj povratak na tržište, grupa zapošljava operatere, testira nove proizvode i traži trgovinske partnere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније