Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

11. 03. 2013. 15:17 >> 15:08

MODA I ARHITEKTURA

Prva 3D haljina za Ditu fon Tiz

Plod saradnje dizajnera Majkla Šmita i arhitekte Fransisa Bitonta prva je trodimenzionalna haljina, koju je svijetu predstavila glumica Dita fon Tiz.

S obzirom da, zbog brojnih poslovnih obaveza, kreatori neobične toalete nijesu bili u mogućnosti da se sastaju da bi se dogovarali o pojedinostima, ona je morala da nastane u „virtuelnom prostoru".

Šmit je svoj dio posla uradio na ajpedu, a konsultacije oko 17 jedinstvenih djelova kreacije, odvijale su se na Skajpu.

Haljina može da prati pokrete tijela, zahvaljujući impresivnoj količini od 3.000 spojeva koji funkcionišu poput zglobova ili šarki. Kada je bila završena, svijetu je u Njujorku predstavila zvijezda moderne burleske, Dita fon Tiz.

Prva trodimenzionalna haljina na svijetu, kako je njeni tvorci definišu, napravljena je od sjajnog najlona, a krase je desetine „svarovski" kristala.

Ima i onih kojima se nije dopala „struktura koja podsjeća na kombinaciju robota i art nuvo građevina iz filma "Metropolis" iz 1920. godine.  

Takođe, prilično glomazne naramenice modne kritičare podsjećaju na ragbi opremu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније