Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Marija Razić

09. 03. 2013. 13:18   >>  13:22 3

IZVJEŠTAJ

Počeo "Kosmoprof" u Bolonji

Najveći sajam kozmetike u svijetu, 46.izdanje, sa preko 2.390 izlagača, na izložbenom prostoru od preko 90 hiljada kvadratnih metara - otvoren u Bolonji. Portal RTCG donosi priču o novitetima.

"Mi smo najveći sajam kozmetike u svijetu, a "Kosmoprof" brend proteže se od Bolonje preko Hong Konga do Las Vegasa", rekao je Dučo Kampanjoli, predsjednik  „BolognaFiere“ i „SoGeCos."


Riznica znanja , stručnosti, ljepote i noviteta u kozmetičkoj industriji

Ova impresivna manifestacija svake godine okuplja najbolje svjetske stručnjake iz svih oblasti, koje se odnose na estetiku, kozmetiku, očuvanje i unaprjeđenje izgleda i zdravlja. 

Svoja znanja  i najnovija dostignuća demonstriraju kozmetičari, fizioterapeuti, plastični hirurzi, vaskularni hirurzi, učitelji joge, vizažisti, nutricionisti, stručnjaci za konsalting, priozvodjači kozmetičkih aparata, preparata i opreme, hemičari, dermatolozi i mnogi drugi, svi oni koji se bave naukom i istraživanjima.

 

 

Autorka modularnog, Nacionalnog programa za obuku velnes i spa terapeuta Sloba Bubanja, ističe da se ,pored Pariza, Bolonja ne propušta.

„Ovdje u Bolonji, savremeni se tokovi i najnovija naučna dostignuća prepliću, a svi oni koji predstavljaju kozmetičku elitu u svojoj struci iz svih oblasti su tu da vam uvijek daju dodatna objašnjenja o novim tehnologijama, metodama, načinu rada i rezultatima koje daju određene metode.“

"Ističe da svi oni predstavljaju rezultate svojih istraživanja, razmjenjuju mišljenja i pokazuju nove ali i unaprijeđene tehnologije, tako da posjetioci mogu da vide vrlo bogat i raznolik spektar najraznovrsnijih aparata, preparata i metoda, u kojima svako može pronaći nešto što može da nauči , a znanje da odnese u svoj salon i tamo primijeni. Proizvođači na sebi svojstven, šarmantan način, žele da ubijede sve nas, da su baš njihovi proizvodi najbolji.“

 

Tu su svakodnevni spektakli sa bodi art prezentacijama, takmičenjima i proglašenjima najboljih. Uvijek, gotovo tradicionalno, vlada veliko interesovanje za drevne istočnjačke metode masažnih tehnika, a najinteresantnija je ajurveda i antistres masažne tehnike.

Holivudski tretman hit

 
„Ove godine apsolutni svjetski hit u preparativnoj kozmetici je Holivudski tretman", ( o njemu smo nedavno pisali). "Gužva u hali nam je nedvosmisleno govorila da svi poklonici ljepote žele da vide kraj tretmana I da se uvjere da li tretman zaista zaslužuje naziv „holivudski sjaj“, ističe profesorka Instituta Estebel i autorka knjige „Kozmetologija za svakoga“.

 

Novi - stari aparati

Novi aparati i aparativna kozmetika je, kako kaše  Bubanja – „kavitacija, zbog svojih karakteristika I rezultata u koje se svakodnevno uvjeravaju korisnici ove nevjerovatno djelotvorne, luksuzne, bezbjedne I bezbolne metode. Kavitacija je najnovija metoda i revolucionarno otkriće, za uspješnu eliminaciju celulita i masnih naslaga, pomoću niskofrekventnih ultrazvučnih talasa, koji ,,razbijaju" masne ćelije. Najnovija serija aparata je usavršena i napravljena u kombinaciji sa radiotalasima (RF), koji osim što podstiču stvaranje novog kolagena i zatežu kožu, izlučivanje otopljenih masnih naslaga I celulita, te je tako mogućnost zaostajanja otopljene masnoće svedena na mimimum, a bezbjednost klijenata dovedena do maksimuma“.

Ova kombinacija dva aparata u jednom, je jedan od najmoćnijih mehanizama pomoću kojeg se tope masne naslage i razbijaju uvećane masne ćelije. Ciljano je usmjeren na djelove tijela, gdje su nakupljene tvrdokorne masnoće, kojih se nije moguće osloboditi ni na koji drugi neinvazivni način. Osim topljenja masnih naslaga i razbijanja celulita, radiotalasi tj. RF, posdstiču stvaranje novog kolagena, poboljšavaju izgled i opšte stanje kože, pa ona poslije tretmana nije opuštena, izgleda glatko i zategnuto, bez obzirana na to, koliko smo smanjili obim odredjene regije.

 

„ IPL i dalje zauzima sam vrh interesovanja , zbog svog širokog spektra i mogućnosti rada. IPL pored trajne epilacije, podmladjivanja, peglanja bora ima i mogućnost uklanjanja ožiljaka, fleka i pjega, i uspjesno spaljuje kapilare.

Značajno mjesto i veliko interesovanje je pobudio i aparat za mezoterapiju, kojim je potpuno potisnuta stara metoda mezoterapije iglama.

Znanje je moć

RF(radiofrekvencija), iako stara metoda, posljednjih godina dobija sve više svojih pristalica zbog novih saznanja o njenim djelotvornom dejstvima na regeneraciju I obnavljanje kože, što je i ove godine potvrdila. Autorka Nacionalnog programa za obuku kozmetičara, velens i spa terapeuta ističe vaznost upravo ovakve edukacije.

„Ova manifestacija, koja traje već 46 godina, najbolji nam je pokazatelj da kozmetika zauzima značajno mjesto u životima svih nas, jer je ovo riznica znanja i ljepote. Ovdje mnogi mladi ljudi dobiju podstrek i želju da se usavršavaju, prate svjetske trendove i budu među najboljima. Ovdje shvatite da je znanje moć. Za to je zadužena posebna grupa stručnjaka. Seminari iz svih oblasti kozmetike, koje vode eminentni stručnjaci iz cijelog svijeta ne samo da nas uvode u svijet znanja, već nas obavezuju da se svakodnevno edukujemo i idemo u korak sa vremenom“, ističe Bubanja.

 

 

Ruž za sva vremena

Zanimljiv segment sajma je poseban događaj  „Fabrika ruževa - jedna posebna priča“ (The Lipstick Factory – An Italian Story), koji slavi tehnološke inovacije. Poseban izložbeni postor posvećen je procesu stvaranja ruža. Postavljena je replika modela kompanije i posjetioci mogu da vide kako izgleda proces nastajanja karmina. Ovaj segment predstavlja fascinantno putovanje kroz proces proizvodnje omiljene ženske šminke. U toku sajma italijanska kompanija će upravo u ovom improvizovanom proizvodnom lancu napraviti ograničenu seriju od 5.000 ruževa.

 

 

Kosmoprof ove godine obiluje Forumima: četiri dana rezervisana su za susrete najvećih stručnjaka koji se fokusiraju na teme estetske medicine, ljepote i dugovječnosti, s posbenim akcentom na prirodnu kozmetiku, a takođe će se obaviti detaljna analiza evropskih propisa o kozmetičkim proizvodima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније