Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Izvor: Mina ]

26. 10. 2020. 08:49 >> 08:49

MODNA KOMPANIJA

"Gucci" slavi vijek postojanja

Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog vijeka osnovao italijanski biznismen i modni dizajner iz Firence slavi 100 godina postojanja.


Naime, kompaniju je 1921. godine osnovao Guccio Gucci, kao firmu za proizvode od kože. Međutim, kuća je poslovno procvjetala pod vođstvom njegovog sina Alda, koji je popularizovao brend širom svijeta.

Zaštitni znak predstavljaju 50-ih godina, inspirisan oblikom sedla, koji ubrzo postaje simbol luksuza. Guccio Gucci je osmislio mnoge klasike koji su i danas simbol retro elegancije.

Njihovi modni dodaci poput cipela i kravata, ali i torbica s bambusovom ručkom ulaze u istoriju mode kao neki od ključnih elemenata dobrog stila.

Logo je kreiran 60-ih godina, a kombinuje dva slova G. Prvi parfem lansiran je sredinom 70-ih, pod imenom No.1.

Na mjesto kreativnog direktora stiže Tom Ford 90-ih, koji brend uvodi u novi, luksuzni svijet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније