Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Objavila M.L.B.

23. 10. 2018. 11:06   >>  10:44

U 77. GODINI

Preminuo Đilberto Beneton

Đilberto Beneton, jedan od osnivača istoimene konfekcijske marke umro je u ponedjeljak uveče u 77. godini od bolesti, saopšteno je iz italijanske kompanije.

"Đilberto Beneton je umro u svom domu u Trevisu od bolesti. Uz njega su u posljednjim trenucima bili supruga Lala, kćeri Barbara i Sabrina i zet Ermano", navodi se u saopštenju.

On je umro tri mjeseca nakon mlađeg brata Karla koji je u julu umro u 74. godini, prenosi SEEbiz.

Đilberto je s braćom Lućijanom i Karlom i sestrom Đulianom osnovao kompaniju 1965. godine u Ponzano Venetu, selu na sjeveroistoku Italije, koja je u početku izrađivala pletene odjevne predmete.

Zamisao o osnivanju firme bila je najstarijeg brata Lućijana i ubrzo su lagane vunene majice u različitim bojama očarale veliki broj ljudi širom svijeta.

"United Colors of Benetton" je zatim bio sve uspješniji da bi između 1982. i 2000. postao planetarno popularan zahvaljujući reklamnim kampanjama fotografa Oliviera Toscanija, poput one na kojoj crnkinja doji bijelo dijete.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније