Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Objavio: F.R. [ Beta ]

05. 06. 2018. 15:14   >>  15:10 1

"NE OCJENJUJEMO IZGLED"

Izbor mis Amerike ukida kategoriju "bikini"

Organizatori izbora za mis Amerike ukinuli su kategoriju takmičenja u kupaćim kostimima, uz obrazloženje da se učesnice više ne ocjenjuju na osnovu njihovog izgleda.

To takmičenje je počelo prije skoro 100 godina u Atlantik Sitiju kao takmičenje ljepotica u kupaćim kostimima s ciljem da se privuku turisti u grad u Nju Džersiju, navodi Asopšiejktid pres.

U poslednje vrijeme, međutim, pojavio se otpor takmičenju u kupaćim kostimima, a u manjoj mjeri i nastupima u večernjoj toaleti, za šta neki kažu da je zastarjelo.

Skandal s imejlovima bivših zvaničnika izbora za mis Amerike u kojima su vrijeđali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobjednica doveo je do promjena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.

Grečen Karlson, bivša mis Amerike, koja je na čelu borda povjerenika takmičenja, danas je najavila ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima.

"Nećemo vas ocjenjivati na osnovu vašeg izgleda, zato što nas interesuje ko ste vi", rekla je on.

Karslon, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podnio bivši predsjednik Foks njuza Rodžer Ajls, rekla je da su se potencijalne takmičarke žalile da ne žele da izlaze u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.

Upitana da li strahuje da bi mogli pasti televizijski rejtinzi takmičenja, Karlson je rekla da ne, pošto dio s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i da su gledaoci bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima.

Promjena u izboru za mis Amerike počeće od ove godine 9. septembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније