Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Objavila: M.L.B.

05. 11. 2017. 08:03 >> 07:32
7

MARIJA MILJEVIĆ

Prvi koraci na velikim pistama

Sedamnaestogodišnja Marija Miljević hercegnovsko šetalište na neko vrijeme zamijenila je modnim pistama u Milanu, Parizu i Monte Karlu. Na početku je karijere, a za naš Portal kaže, da joj je najvažnije da manekenstvo uskladi sa školovanjem, i da nakon gimnazije upiše fakultet. Idol joj je manekenka Karli Klos, a mašta da radi za Šanel, Dior, Oskar de la Renta i Viktorija sikret.

Snovi mlade Novljanke počeli su da postaju stvarnost prije godinu i po kada se prijavila na kasting za Elite Model Look 2016. i kada je izabrana da bude predstavnica Crne Gore na svjetskom finalu održanom te godine u Lisabonu. 

“Veoma sam zahvalna divnoj Mariji Vujović Vukčević, koja je u meni tada vidjela potencijal i čiji su mi savjeti i podrška puno pomogli”, kaže Marija za Portal RTCG.

Priznaje da se prijavila na kasting, ali tada o svojim planovima i snovima nikome ništa nije pričala.

“Zamolila sam roditelje da odem samo na jedan kasting. I želja mi se ispunila baš prvim kastingom, ušla sam u svijet manekenstva na jedan prelijep način”, priča mlada manekenka.

Upravo joj je Elit Model Look 2016 otvorio vrata u svijet mode. Uslijedila su prvi profesionalni angažmani u inostranstvu i to u Milanu, Parizu i Monte Karlu.

“Bile su to zahtjevne revije, kao i svaki posao koji se trudiš da odradiš dajući sve od sebe, ali su rezultati zato veoma pozitivni, na zadovoljstvo moje i moje matične agencije Models Inc iz Beograda. Ponude za daljim angažovanjem postoje”, kaže Marija.

Buduće angažmane Marija želi da uskladi sa školovanjem, u tome ima podršku i razmijevanje njenog agenta.  “U svemu tome, što mi je veoma bitno, imam puno povjerenje i podršku Mirjane Udovičić”, ističe Marija.

U dosadašnjoj inostranoj karijeri, Marija je kaže najviše uživala, u razgovorima sa novim ljudima, od kojih je mnogo naučila.

“Svako od njih sa mnom je podijelio neko svoje iskustvo, to su ljudi drugih kultura i običaja, a opet na tom mjestu okupljeni i vođeni ljubavlju prema modi i manekenstvu. Uživam u neočekivanim putovanjima i fantastičnim destinacijama na koje me ovaj posao vodi. Ono što mi je teško padalo je definitivno nostalgija za zagrljajima voljenih osoba i za mojim Herceg Novim”.

Iako veoma mlada, odlazak u inostranstvo je kaže odlično prihvatila.  “Drago mi je da sam se ovom prilikom još više osamostalila. U svemu tome najviše mi znači podrška moje porodice i bliskih prijatelja”, ističe Marija.

A život i rad na modnoj pisti zahtijevaju mnogo odricanja, ali i disciplinu u ishrani i zdravim navikama. Marija kaže da se zdravo hrani, vježba svaki drugi dan kako bi održala kondiciju i vitku liniju. Sve to joj ne predstavlja napor, naprotiv uživa u zdravim navikama.

“Imala sam sreće da već sada budem angažovana na Milano Fashion Week-u kao i na Monte Carlo Fashion Week-u, a radila sam i modne prezentacije”, navodi Marija koja je svjesna da je to tek početak karijere i da je čeka još mnogo rada i odricanja.

“Cilj mi je da uskladim školovanje sa karijerom. Iskreno od prvog razreda kao i sada u opštoj gimnaziji trudila sam se i uspijevala da budem odličan đak. Namjera mi je da stvorim dobru podlogu za ozbiljan fakultet koji želim da upišem, tako da to sigurno neću zaboraviti, ni odustati od nečega što ima pravu i dugoročnu vrijednost, a to je kvalitetno obrazovanje. Vjerujem da postoji rješenje da ispunim svoje obje želje, mlada sam, vrijeme je ispred mene, a volje da to ostvarim definitivno imam”, poručila je Marija.

U budućnosti sebe vidi kao profesionalca koji širi dobru energiju, gdje god se pojavi i koji neće prestati da nadograđuje svoju ličnost.

“Moj idol je definitvno Karli Klos koje je u svoju besprekornu karijeru uključila i obrazovanje i za poslovne poteze iskoristi ono najbolje što društvene mreže mogu ponuditi. Imam veliku želju raditi za Šanel, Dior, Oskar de la Renta, Elie Sab i Viktorija sikret”, zaključila je Marija.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније