Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Avaz [ Objavila R.B. ]

10. 01. 2017. 22:38 >> 22:14

SLIJEDITE PRIMJER

Kako do kose bez sijedih i u sedamdesetim

Uz najjeftinije rješenje na svijetu, vaša kosa neće osijediti, i biće duga, sjajna, zdrava i gusta, baš kao kod žena iz plemena Jao. U kineskom selu Huangluo žive žene iz plemena Jao koje imaju najbolju kosu na svijetu – dugu, jaku, zdravu i bez ijedne sijede vlasi.

Sa druge strane, dame sa naših prostora žale se na loš kvalitet ili oštećenja uzrokovana proizvodima punim hemije ili termičkim pomagalima za stilizovanje kose, koji su vlasi učinili suvim, beživotnim i sklonim pucanju i opadanju. 

Ako ste i vi jedna od njih, ne bi bilo loše da poslušate savjet žena kojima je kosa i u sedamdesetim godinama sjajna, bujna i bez ijedne sijede dlake. Naime, one svoju kosu peru pirinčanom vodom – vodom koja vam preostane kada skuvate rižu. Tajna je u antioksidantima koja zrna riže otpuštaju tokom kuvanja, a koja nevjerovatno hrane vlasi kose.

Studije su pokazale da rižina voda sadrži i minerale i vitamin E, ali i da ima svojstva koja kosu čine elastičnom i sprječavaju oštećenja. Takođe, ukoliko vam je kosa već oštećena, i tu može da vam pomogne rižina voda, jer sadrži inozitol, karbohidrat koji oporavlja vlasi.

Aminokiseline koje se takođe mogu naći u rižinoj vodi mogu da ojačaju korijen kose, što pomaže kod opadanja i veće gustine, a nježna mekoća koja ostaje u kosi nakon ispiranja pirinčanom vodom čini je sjajnom do sljedećeg pranja.

Treba li vam još neki razlog? Skuvajte rižu i operite kosu vodom koja vam ostane od kuvanja! 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније