Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

18. 11. 2016. 12:12 >> 11:51

AUKCIJA

Haljina Merlin Monro prodata za 4.8 miliona

Kultna haljina pripijena uz tijelo, koju je nosila Merilin Monro kada je pjevala pjesmu "Happy birthday" predsjedniku Džonu Kenediju prodata je sinoć za 4,8 miliona dolara na aukciji u Beverli Hilsu.

Haljina boje kože sa više od 2.500 rukom ušivenih kristala bila je procijenjena na tri miliona dolara prije nego što je ponuđena na prodaju u aukcijskoj kući Džulien.

Haljina je bila toliko tijesna, da je kako se prenosi, "ušivena" na glumici prije nego što je izašla da nastupa za Kenedija 19. maja 1962, pred njegov 45. rodjendan. Ona mu je tada poznatim senzualnim glasom otpjevala pesmu "Happy Birthday Mr President".

Merilin Monro je umrla tri mjeseca kasnije, a Kenedi je ubijen naredne godine.

Haljinu je kupio lanac muzeja "Ripli Vjerovali ili ne" (Ripley's Believe It or Not!).

Potpredsednik muzeja Edvard Mejer rekao je da vjeruje da je to najsimboličniji komad pop kulture koji postoji.

"Ne mogu da se sjetim ni jednog predmeta koji govori o šesdesetim tako dobro kao ova haljina. Cijena je novi svjetski rekord za haljinu", rekao je on.

Mejer je rekao da će haljina vjerovatno biti izložena u muzeju "Ripli, vjerovali ili ne" u Holivudu prije nego što bude poslata u druge ispostave tog muzeja širom svijeta.

Rekord za prodaju haljine Merilin Monro ostaje za njenu haljinu iz filma "Sedam godina vjernosti", koja je prije pet godina prodata za 5,5 miliona dolara, navodi agencija Frans pres.

Među drugim predmetima na prodaji, haljina koju je glumica nosila u filmu "Neki to vole vruće" prodata je za 450.000 dolara, a još jedna večernja haljina za 125.000 dolara, dok su cipele Feragamo prodate za 34.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније