Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Putujte sa nama

O.Zogović

14. 11. 2021. 07:36 >> 07:37
2

ŠUME PIVSKE OBLASTI

Zlatna staza do Stabanskih jezera

Nema koloritnijeg doba od jeseni. Kombinacija bakarne, zlatne, žute i zelene boje dočekala nas je u Parku prirode Piva, u šetnji do Stabanskih jezera.

U Plužinama nas je dočekala magla, koja je, uz nizak vodostaj jezra, napravila neobičnu jutarnju atmosferu, po malo apokaliptičnu, pošto su iz jezera izronili potopljene kuće i gole grane drveća, dok je magla u nekim djelovima "šetala" po vodi.

Šetnju do jezera počeli smo u selu Stabna, udaljenom 10-ak kilometara od Plužina, a put je pristupačan.

U startu smo vidjeli šta nas čeka - jesen u njenoj punoj snazi. Staza vodi kroz visoku bukovu šumu, koju prekidaju male livade u kojima je nekada bio smješten katun Jezera, mjesto stradanja žrtava fašizma u II svjetskom ratu.

Malo Stabansko jezero leži na 1.194 mnv, u dolini između strmih stijena.

Malo i Veliko jezero razdvaja visoka šuma i nepun kilometar atraktivne staze, uz 140 metara uspona. Malo napora za ogromno uživanje u netaknutnoj prirodi.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније