Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

28. 01. 2015. 13:05 >> 13:01

KOMEMORACIJA MONTENU

Veliki gubitak za jugoslovensku pop scenu

Veliki broj građana, muzičara, pjevača, ličnosti iz javnog života, te porodica i prijatelji došli su u sarajevsko Narodno pozorište kako bi odali počast liku i djelu Kemalu Montenu.

 

Tokom komemoracije prikazane su fotografije iz Montenovog života, a ansambl "Corone" svira njegove velike hitove. Uz pjesmu "Sarajevo ljubavi moja" mogu se čuti i jecaji najbližih ljudi muzičara koji je preminuo prošle srijede u 67. godini.

Pjevač Zdravko Čolić, rekao je da je zbog Montena počeo da se bavi muzikom.

"Mislio sam da će dobiti ovu bitku, ali nažalost nije. Teško mi je, bio mi je najdraži prijatelj i saradnik iz svijeta muzike, ali on nikada neće umrijeti jer će živjeti kroz svoje pjesme. To je jedna duša koja će uvijek biti uz mene, zahvaljujući njemu sam se počeo baviti pjevanjem", rekao je Čolić.

Pjevač Saša Matić je rekao da je Kemal Monteno imao strašnu prisnost sa publikom i da ga je bilo veoma lijepo slušati.

"Monteno bi mogao pričati tri dana... Ko ga nije poznavao dovoljno je da posluša njegovu muziku, da ga upozna i shvati kakvu je dušu imao", kazao je Matić.

 

Pjevač Halid Bešlić je rekao da će ga pamtiti po najljepšem glasu, najljepšim pjesmama, dobrom druženju i njegovom sarajevskom humoru uz poruku "Vozdra Moke, vidimo se nekad negdje".

"Teško je opisati u jednoj ili više rečenica to što osjećam. Moje prijateljstvo sa Kemalom Montenom trajalo je više od 45 godina. Zajedno smo rasli u ovom gradu. Bili smo prijatelji, saradnici, kolege. Ovo je veliki gubitak za bh. i jugoslovensku pop scenu", kazala je Neda Ukraden.

Nakon komemoracije povorka će krenuti prema Gradskom groblju Bare, gdje će u 14 sati i 30 minuta Monteno biti ispraćen na vječni počinak.

Tekst i foto: Klix.ba

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније