Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

25. 03. 2013. 11:32 >> 11:34

NOVI SINGL

Dubioza kolektiv: "Kažu"

Sastav "Dubioza kolektiv" predstavio novi singl "Kažu", čime najavljuju šesti studijski album “Apsurdistan”.

Pjesma "Kažu" je inspirisana opšteprihvaćenim "istinama" kojim smo svakodnevno bombardovani  putem medija, reklama,  komšiluka i bliže i dalje rodbine.

Te "istine" su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama..

Pomoću magične riječi "kažu" se nadoknađuje nedostatak argumenata, jer ono što većina (nacija, komšiluk, svijet) misli, je vjerovatno istina i od pojedinca se očekuje da uradi  ono što ta većina kaže.

Kažu da je prvi single sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti.

Televizijska premijera animiranog spota za singl “Kažu” zakazana je za 1. april na regionalnom MTV kanalu. Na realizaciji video spota radili su animator Toni Huml i crtač Filip Andronik.

Novi album benda “Apsurdistan” biće objavljen 15. aprila na njihovoj zvaničnoj internet stranici, gdje će biti dostupan za besplatno preuzimanje.

"Dubioza" će i ovog ljeta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a potvrđeni su nastupi na “Sziget” festivalu u Mađarskoj, “Schengenfestu” u Sloveniji, “Love festu” u Vrnjačkoj Banji, Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj i Festivalu “Rencontres et Racines” u Francuskoj.

Singl "Kažu" možete preslušati u nastavku:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније