Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 03. 2013. 09:32 >> 09:41

TRAŽI SE

Ko će zamjeniti Kurta Kobejna?

Bivši bubnjar kultne Nirvane, Dejv Grol, nedavno izjavio da su ostali članovi benda ponudili Pidžej Harvi da zauzme mjesto Kurta Kobejna, što je ona odbila.

U intervjuu za magazin "En-Em-I" (NME), Grol je objasnio da je za nedavno okupljanje članova benda sa njima trebalo da nastupi i Pidžej Harvi (PJ Harvey), koja je ponudu ipak odbila. U pitanju je bilo „pozajmljivanje“ vokala za pjesmu „Milk It“ koja se našla na posljednjem studijskom albumu "Nirvane" In Utero“

Grol je tokom intervjua objasnio da je Harvi bila Kobejnova miljenica, ali da razumije njenu odluku.

Kako kaže, pjevanje umjesto Kobejna je kao zalazak u svetu teritoriju. On je ipak dodao da bi snimanje studijske verzije jedne pjesme bio lijep gest kojim bi odali čast preminulom kolegi i prijatelju. 

 

Tako je pokrenuto vječito pitanje: Ko bi mogao na ovaj način da zamijeni Kobejna? Britanski "Dejli telegraf" dao je nekoliko zanimljivih prijedloga: 

Kim Gordon – Velika dama rok scene, vokal sastava "Sonic Youth" autentična basistkinja, mogla bi na svoj način da iznese Nirvanine klasike, razvijajući ih svojim kreativnim idejama. A i držala bi sve momke u bendu pod kontrolom, u to nema sumnje. 

Frenk Blek – Kobejn je jednom prilikom otkrio da je legendarni hit „Smells Like Teen Spirit“ početkom devedesetih napisao pokušavajući da „skine“ bend "Pixies". Ko bi onda mogao bolje da donese Nirvanine pjesme od frontmena tog benda, Frenka Bleka?

Nil Jang – Svojevrsni kum grandža, žanra kojem i Nirvana zvanično pripada, sa svojim bendom "Pearl Jam" zasigurno je uticao na momke iz Sijetla. Kanadska legenda ima bijesa i gitarskog umijeća više nego što je potrebno za „ulogu“ Kobejna, a i izgleda sasvim opušteno u kariranoj košulji. 

Danijel Džonston – Njegova „Hi, How Are You“ majica obilježila je Kobejnovu pojavu na dodjeli MTV nagrada 1992., kao i čitavu jednu generaciju buntovnika, a kasnije i hipstera. Možda ne bi bio najbolje rješenje, ali bi svakako bilo zanimljivo vidjeti ovog muzičara u Kobejnovim cipelama i možda „Nevermind“ majici.

Kortni Lav – Izbor koji bi zasigurno podigao najveću prašinu i podijelio fanove "Nirvane". Kobejnova nekadašnja supruga, i sama muzička zvijezda, jedan je od razloga čestih svađa među Kobejnovim fanovima, i dalje bez prekida izaziva kontroverze. Uspjela je da nagovori pomenutog Gordona da producira prvi album njene grupe „Hole“, pa bi možda uspela i nas da nagovori da je dostojna Kobejnovog nasljeđa. (Dejli telegraf)


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније