Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

05. 03. 2013. 14:25 >> 14:19

EXIT R:EVOLUCIJA

EXIT:Snup Dog aka Snup Lajon i Blok Parti

Legenda hip hop muzike i velika pop zvijezda, Snup Dog aka Snup Lajon i Blok Parti, jedan od najvećih svjetskih bendova indi-rok scene, svojim nastupima na glavnoj bini EXIT festivala pridružiće se EXIT R:Evoluciji 2013.

 


Tačno je dvije decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snupi  Doga u planetarni fenomen. Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unijelo oštar ulični humor u svijet hip hopa, kojim su u to vrijeme vladali uglavnom razni muzički gangsteri.

Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentovanog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora„opasnih“ zvjezdica u trenerkama i patikama.

Danas je Snup jedan od najprepoznatljivijih muzičara svijeta. Taj status je zaradio vješto kombinujući svoju najveću ljubav - rep muziku - sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnju sa pop zvijezdama kao što su Ketu Peri i Ališa Kiz, ali i producentima elektronske muzike poput Dejvida Gete i Bob Sinklera

Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snup Dog prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik.

Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snup Lajon, najavljuju njegov sljedeći album “Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu.

Snup je ovom prilikom izjavio:

„Sa ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namjena je oduvijek bila da pozitivno menja svijet i ima poseban život za sebe“.

Upravo iz želje za promjenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snup Lajon, koji će svoj novi zvuk predstaviti publici na najvećoj bini EXIT festivala, naravno uz hitove starog dobrog Snup Doga.

Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXIT-a biće "Blok Parti", koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture

Iz organizacije Exita, saopšteno je da sa posebnim zadovoljstvom najavljuju, da će nastup harizmatičnog Kele Okerekea i njegovog indi-rok sastava na ovogodišnjem EXIT festivalu biti i njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu.

Poslije uspijeha genijalnog prvog singla ”She’s hearing voices“, svojim debi albumom “Silent Alarm“ obezbijedili su status instant zvijezda indi-rok scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend po izboru najuticajnijih muzičkih časopisa.

Sljedeći CD - “A Weekend In The City” - donio je 2007. još gitarskog glamoura i pregršt bitnih, emotivnih pjesama, nametnuvši Blok Parti kao nosioce nekih od najznačajnijih svjetskih festivala. 

Do tad je već postalo jasno da su njihovi uzori šljašteći rokeri tipa Suede i Dejvida Bovija, prije nego iskidani post-pank zvuk "Gang Of For", kome su samo naizgled bili bliski.

Zahvaljujući Keleovim nastupima u javnosti, i ličnom angažmanu oko društvenih pitanja, sastav je dobio auru socijalno svjesnih aktivista. Zanimljivo je i da su "kemikal Braders" regrutovali Kelea kao gostujućeg pjevača na svom poznatom “Push The Button” albumu.

Poslije pauze od četiri godine, u 2012. izdaju dugoočekivani, povratnički album “Four”, koji je doživio veliki uspjeh i izazvao brojne pozitivne kritike. "Blok Parti" je bend koji na EXIT-u zatvara jedan magični krug, imajući u vidu da smo Franc Ferdinand i "Arktik Mankis", predstavnike ove briljantne generacije britanskih rok revolucionara već imali priliku da čujemo na Petrovaradinskoj tvrđavi.  

Kada je riječ o "Dens areni", prestižni muzički magazin "Vajb" upravo je izdvojio EXIT i Dens Arenu kao jednu od tri najbolje ljetnje festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike.

Taj renome opravdaće prvi potvrđeni izvođači ovogodišnjeg programa Dens Arene, prije svih Set Troksler, najbolji Di- Džej svijeta za 2012. u izboru referentnog vodiča "Rezident edvajsr", čovjek čije je inovativno ukrštanje tehno i haus zvukova pomjerilo granice elektronskog zvuka u budućnost, potom legendarni "Dabfajr", nekadašnji član čuvenog i kod nas omiljenog njujorškog producentskog dua "Dip diš", te izuzetanih i vrelih imena kao što su Pan-Pot, Matador lajv, SubbAn b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel. 

Posebno treba istaći i "X-bass" program koji se realizuje u saradnji sa UKF, najvećom svjetskom platformom za andergaund i bas muziku, kao i do sada potvrđene izvođače na ovoj bini – DJ Fresh Live, Friction, Skism i mnoge druge.

Trenutno aktuelna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 58 eura, i mogu se kupiti u turističkoj agenciji East Voyage na Starom aerodromu u Podgorici. 


Pratite redovno www.exitfest.org, jer u narednom periodu slijede objave novih imena.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније