Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

11. 05. 2021. 08:51 >> 09:03

U LONDONU

Danas svečana dodjela muzičke nagrade Brit

U Londonu će danas biti održana svečana dodjela britanske muzičke nagrade Brit (Brit Awards), a favoriti ove godine su škotski pjevač Luis Kapaldi i londonski reper Dejv.

Kapaldi i Dejv su nominovani u tri kategorije - za najboljeg novog umjetnika godine, najbolji album i najbolju pjesmu.

Dejv je već osvojio u septembru nagradu Merkjuri sa albumom "Psychodrama" u kojem pjeva o identitetu crnaca i rasizmu.

U kategorijama najboljeg umjetnika i najboljeg albuma nominovani su i Hari Stajls, Majkl Kivanuka i Stromzi, navodi se na sajtu organizatora.

U kategoriji najbolje umjetnice nominovane su Čarli XCX, FKA Tvigs, Freja Rajdings, Mabel i Mahalija.

Tejlor Svift će ove godine dobiti nagradu Global Icon Award u znak "priznanja za ogroman uticaj na muziku širom svijeta i nevjerovatni repertoar i dostignuća do danas", saopštili su organizatori.

Ona će biti prva žena umjetnik kojoj se dodjeljuje to veliko priznanje, koje su prethodnih godina osvojili Elton Džon (2014), Dejvid Bouvi (2016) i Robi Vilijams (2017).

Zbog epidemije korona virusa na ceremoniji će biti 4.000 ljudi. Prisutni na svečanosti moraće da pri ulasku pokažu negativan test na korona virus, a nakon događaja će biti testirani. Na događaju neće važiti mjere držanja distance i nošenja maski.

Organizatori su naveli da će 2.500 mjesta biti rezervisano za zaposlene u osnovnim djelatnostima u Londonu u znak zahvalnosti zbog njihove "nesebične posvećenosti".

Brit nagrade se tradicionalno dodjeljuju u februaru, ali je ceremonija odložena zbog pandemije korona virusa, kao i brojni slični događaji. Od 2011. godine, ceremonija se održava u londonskoj 02 Areni.

Voditelj svečanosti će biti glumac Džek Vajthol.

Nagradu Brit dodjeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson.

Muzičke nagrade Brit dodjeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније