Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

12. 11. 2020. 09:50 >> 09:56
1

"ČUPKA"

Nova pjesma i spot Boža Bulatovića

Kao što je najavio prilikom objavljivanja singlova “Istina o Mare” i “Tebi dužan “ da će nastaviti sa radom i da će nas brzo obradovati novom pjesmom, ovog puta iz opravdanih razloga, opet nakon godinu, novi spot i pjesma “Čupka” Boža Bulatovića dostupan je na Youtube kanalu, radio I TV stanicama u regionu.

Božo objašnjava zašto i pored “vanredne planetarne situacije “ odlučio  da objavi novi singl.

“Nekako nijesam imao utisak  da je prošlo  godinu od objavljivanja “Tebi dužan” koja je jako lijepo prihvaćena i još prisutna na TV i radio stanicama. Čekajući da prođe ovo planetarno ludilo od korone, sve se nekako i u mojim planovima pomjerilo i pretumbalo”, kaže pjevač.

 Pjesmu iz  filma “Ambasador” koju je snimio i planirao da objavi ipak ostavlja za proljeće.

“A Čupka  je nekako  spontano došla  i  nametnula kao stilski bliska predhodnim singlovima. Mnogo puta sam rekao da ovo i nije neko vrijeme za objavljivanje pjesama i spotova jer opšta situacija nekako remeti koncetraciju  onih koji vole da slušaju muziku. Ali  eto,  recimo nek povod za objavljivanje ove pjesme bude  želja da  ispričam još  jednu svoju  priču u  ambijentu  Pivskog sela Nedajno koje sam zavolio i odabrao  da bude moj  kutak za povremeni odmor, a pretpostavljam da je mnogo onih  koji će nakon odgledanog spota poželjeti da prošetaju i vide ljepotu kojoj  se  dive iz svih krajeva svijeta “, kaže Bulatović.

To selo ima svoju posebnu energiju, kaže Božo,  ali  i priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, tu je živjela Vinka Pivljanka.

O ekipi koja je radila  pjesmu, kaže da je provjerena i uglavnom stalno prisutna u njegovim snimcima.

“Kao u 90 odsto pjesama koje sam snimio aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović, bas gitaru je odsvirao Duško Mandić ,  gitare Miha Radonjić, prateće vokale Vjera Nikolić, snimano je studiju “M “ kod Mihe u Podgorici a mastering pjesme radio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu. To je ekipa koja uvijek  daje emociju više mojim pjesmama, dragi prijatelji čiji su tonovi i vokali najljepši nakit za moje pjesme”, ističe Bulatović.

Spot je sniman  u selu Nedajno , kanjonu  Sušice, i pored Sušičkog jezera,  novi član ekipe je Rade Koprivica koji je snimao, montirao i režirao spot.

“Do saradnje je došlo jer sam se oduševio snimcima sela Nedajno  koje je radio jer njegovo porijeklo je iz tog sela i možemo reći da je kompletan spot Nedajski i Pivski proizvod. Stupili smo u kontakt , mogu reći  da je odmah shvatio šta želim i maestralno odradio,  na čemu sam mu jako zahvalan i nadam se da ćemo Imati još prilike za saradnju“, objašnjava crnogorski autor.

“Zapravo moja zamisao je bila da spot izbjegne pratnju  radnje pjesme I da puži nešto drugo a to “nešto” je razglednica jednog predivnog parčeta Crne Gore koje smatram nije dovoljno pokazano i posjećeno od strane nas koji smo  mu najbliži na sat ili sat ipo  lagane vožnje”, dodaje Bulatović.

On objašnjava zašto se pjesma baš zove Čupka.

 “Možda jeste neobično… ali sigurno da svako od nas je nekad imao neku čupavu  glavu koju je volio baš zbog toga što je tako neobična i posebna , pjesma zapravo želi da kaže da je Čupka radost, vedrina , ljubav i sve što dan i život čini lijepim”, kaže in.

Najavio je sljedeći singl, pjesmu iz filma  “Ambasador” koji je gledao kao mali.

“Dobio sam dozvolu od autora Zvonka Preseckog iz Hrvatske,  kad sam mu posalo snimak, bio je jako jako zadovoljan što sam oživio pjesmu, koju je on kako mi je iskreno rekao i zaboravio,  ali nije  je ni  zaštitio kao autor, što je ispravio nakon 30  godina”, objašnjava Božo .

Pjesma se tekstom i zvukom uklapa u vrijeme “Novog vala”.

“Sad već mogu  otkriti da je  gošća na toj pjesmi Mila Nikić. Spot za tu pjesmu zahtjeva neku  dinamičniji i malo  otkačeniju priču, siguran sam da ćemo je imati”, dodaje on.

Ističe da se može očekivati njegov novi album.

“Mogu reći  takođe da je ovo teško vrijeme za objavu albuma, ali na dobrom sam do putu da to nekako izguram do kraja proljeća. Nije lako  snimati, posebno u ovakvoj situaciji gdje se uglavnom troše svoja sredstva , jedinu podršku za snimanje  koju sam imao do sad bila je iz PAM-vog fonda za razvoj nacionalne muzike na čemu sam posebno zahvalan. Spotovi su  svi za sada iz kućnog budžeta zato i nećete vidjeti nikakve reklame potpise velikih firmi, organizacija i tome slično , uživajte u  muzici  i kadrovima  rajskog “galskog sela” kako od milošte zovemo Nedajno. Nadam se opet nekim danima kad ću moći da se družim na svirkama sa mojim bendom i  onima koji vole moju muziku”, zaključio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније