Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

22. 07. 2020. 14:36 >> 15:02

NOVI PROJEKTI BPM

Opuštajuća "Stihija" i domaćinska muzička selekcija

Poslije izvršne produkcije za Who See song “Amo Popit Po Pivo” urađen za ovogodišnju kampanju Nikšićkog Piva, Nikola Rajović i njegov BPM – Beats per Montenegro predstavljaju još dva projekta: Soul3000 i single “Stihija” i Home Vibin, video DJ projekat.

Pjesma “Stihija” je prvi single projekta Soul3000 na kome gostuje autor i producent Stefan Pantović. Soul3000 je saradnja između mladog producenta Hamida Nišića (Soulastik) i Nikole Rajovića nastala u želji da se produkuje moderan izraz kroz savremenu soul muziku. Žanrovski tu neće biti ograničenja, od trapa preko novog disco-a do electro zvuka, jer cijenimo razne muzičke pravce i pokušavamo da sve to objedinimo na neki način. “Stihija” je nastala na samom početku naše saradnje i želje da uradimo verziju odnosno remix za pjesmu “Pas odlazi u raj” Stefana Pantovića.

Pošto je nova verzija dobila svoj život i pošto smo na neki način postali opsjednuti novim vajbom, odlučili smo da remix plasiramo kao poseban projekat kako bi proširili zajedničku publiku. Singlom “Stihija” dominira opušteni ljetnji zvuk, pored introspektivnog i emotivne lirike, muzička podloga kreira specifičnu atmosferu. Moderno isproducirana ovo je pjesma urađena po svim svjetskim standardima i donosi ono sto je definisano kao good vibe ili chill vibe.

 

Projekat HomeVibin je nastao u karantinskom periodu godine i nastavio se u post-karantinu, bukvalno sažima solo rad u svoja četiri zida. Home Vibin su DJ setovi rađeni uživo ili snimljeni, samostalno, u kućnim uslovima bez previše tehničkih pamagala, sirovo, uz prirodno svjetlo i bez montaže. Fokus je na izboru muzike a sam izbor na kvalitetu. Kroz setove se prezentuje muzika koja, nažalost, sve manje može da se čuje u medijima.

Setovi su bogati soulom,funkom, jazzom i raznim fuzijama od organskih do elektronskih. Imamo specijalne setove gostiju: DJ Maraku-a, Peđe Radović i Dede iz Who See klape između ostalih. U vinil selekcijama su predstavljeni američki funk-fusion bend Budos Band, brazilski legendarni sastav Azymuth i kultni kompozitor library muzike, koji korijene vuče iz ovih krajeva, Janko Nilović kao i mnogi drugi...U prilici ste da vidite i čujete selekcije balkanskog jazza ili reggae-a kao i funka sa 7 singlica. Live setovi su kao rok trajanja imali svoje trajanje, setovi koji su postavljeni na YouTube, mixcloud i soundcloud su dostupni svima širom svijeta i sve to do daljnjeg. Ovo je jedan od načina osnaživanja nezavisne scene, promocije pravih vrijednosti i podrška sugrađanima i zemljancima u borbi protiv stresa u ovoj veoma izazovnoj godini.

Projekat je finansiran iz sopstvenih sredstava a sufinansiran od strane Muzičkog centra Crne Gore i Ministarstva kulture Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније