Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila M.Mi.

29. 05. 2020. 22:48 >> 22:47

TIVAT

Sjutra počinje Međunarodno takmičenje gitarista

Međunarodno takmičenje gitarista Tivat 2020 (Montenegro International Guitar Competition) počinje u subotu, 30. maja i traje do 1. juna. Za ovogodišnje takmičenje prijavio se 101 takmičar iz 26 zemalja svijeta.

Četrnaesto izdanje takmičenja koje se ove se godine održava u online formatu izazvalo je veliko interesovanje gitarista širom svijeta, pa se za vrijedne nagrade bori čak 101 takmičar iz 26 zemalja i to iz: Meksika, Japana, Turske, Izraela, Tajlanda, Jermenije, Rusije, Italije, Portugala, Norveške, Čilea, Španije, Francuske, Njemačke, USA, Ukrajine, Poljske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Albanije Srbije, Hrvatske, Kosova, Slovenije i naravno Crne Gore.

Svi nastupi moći će da se prate uživo na facebook stranici festivala, a biće realizovani i televizijski prenosi na Televiziji Nikšić i drugom programu Radio Televizije Crne Gore.

Učesnici iz šest mlađih kategorija, čiji se nastupi prenose na TV NK, takmiče se u subota 30. maja od 9h i od 15h, kao i u nedjelju 31. maja od 18.30h.

Kada je riječ o profesionalnoj kategoriji, prva etapa takmičenja održava se u nedjelju od 9h, dok se finale, čiji se prenos može pratiti i na RTCG 2, održava u ponedjeljak 1. juna u 21.30h.

Za prvoplasirane su obezbijeđene brojne i vrijedne nagrade među kojima su ručno izrađena Andreas Marvi gitara u vrijednosti od 8000 eura i Slavko Mrdalj gitara u vrijednosti od 5000 eura. Uz to, najbolji će imati priliku da nastupe na Forumu gitare u Beču, održe niz koncerata u Evropi, u zemljama EuroStrings platforme, nastupe sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom...

Ovogodišnje 14. izdanje pod sloganom Safe Port of Music realizuju Muzički centar Crne Gore i NVO Anagastum, uz podršku Centra za kulturu Tivat i pokroviteljstvo Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative platforme.

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition - MIGC) krajem 2017. godine postalo je dio platforme Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније