Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

19. 02. 2020. 23:18   >>  23:17

UPRKOS PROTESTIMA

Plasido Domingo gost na takmičenju u Izraelu

Izraelska Opera biće domaćin jednonedjeljnog nadmetanja u pjevanju kasnije ove godine u Tel Avivu koje organizuje španska operska zvezda Plasido Domingo, uprkos protestima aktivista protiv seksualnog uznemiravanja.

Osamdesetogodišnji Domingo je povučen sa svih nastupa u SAD nakon izvještaja AP-a prošle godine o detaljnim optužbama za seksualno uznemiravnje i druge seksualne prestupe.

Domingo međutim nastavlja da nastupa u Evropi i u Milanu je ispraćen ovacijama u decembru, a dva gostovanja u Berlinu u januaru su mu rasprodata.

Domingova Operalia, godišnje takmičenje u operaskom pjevanju održaće se u Tel Avivu od 22. do 28. oktobra.

Odluka Opere Izraela da bude domaćin Domingu uprkos optužbama protiv njega je razgnijevila izraelske aktiviste.

Oni su na Fejsbuk nalogu objavili da čitav svijet "odbacuje serijskog napasnika, a samo ga Izrael prima raširenih ruku".

U rubrici mišljenja u izraelskom dnevnom listu Harec ta institucija je označena neobaviještenom i prevaziđenom što pozdravlja Dominga.

Opera Izraela je u saopštenju navela da ima vrlo striktnu politiku protiv svakog uznemiravanja, ali je dodala da "nema zvaničnog izvještaja o tvrdnjama AP-a".

"Pošto su mnoge vodeće operske kuće širom svijeta nastavile da pozivaju gospodina Dominga da nastupa na njihovim binama Opera Izrael nema razloga da ne postupi na isti način", dodaje se u saopštenju.

Domingo je 1960-tih na početku karijere proveo tri godine u operi u Tel Avivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније