Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 13:35 >> 13:34
1

“STARE NOTE - NOVI ZVUCI”

Festival crnogorske narodne pjesme 26. marta

Treće izdanje Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci” biće održano 26. marta u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović". Radio televizija Crne Gore i ove godine će snimati i medijski podržati Festival.

 

Kako je najavljeno iz KIC-a, učesnici Festivala su: Dijana Hazirović, Radoje Simonović, Anđela Ulićević, Momir Lukovac, Đina Mićović, Ana Zeković, Nikolina Bajović, Milena Janković, Milena Pantović, Petar Bulatović, Katarina Radulović, Lana Vukčević, Anđela Vukčević, Tijana Jovović, Luka Lukić, Branka Zečević, Mia Kovačević, Sara Bulatović, Lazar Džudović, Maša Cupara, Nevena Skrobanović i Vukašin Delić.

Direktorica KIC-a i festivala Snežana Burzan istakla je da će specijalni gosti festivala, povodom 55 godina KIC-a biti poznati izvođači crnogorskog melosa Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović, te da očekuje i ove godine još kvalitetniji festival. Najavila je podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i još nekoliko prijatelja festivala. 

Umjetnički rukovodilac festivala Saša Magovčevi,ć koji će biti i vođa festivalskog orkestra, kazao je da će mladi pjevači biti pravo osvježenje na crnogorskoj muzičkoj sceni, da vrijedno rade i da su pripreme u toku koje podrazumijevaju rad sa orkestrom, izbor pjesama i ostalo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније