Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila B.B. ]

10. 02. 2020. 08:50   >>  08:53

MENT FESTIVAL

Predstavljen rad Bedem festa, uspostavljeni novi kontakti

Članovi Organizacionog odbora Bedem festa boravili su u Ljubljani na 6.izdanju Ment festivala i konferencije koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, dj-eve, medije i publiku svih generacija.

Kako su naglasili predstavnici Bedem festa, festival je bio sjajna prilika za predstavljanje dosadašnjeg rada, ali i za uspostavljanje novih kontakata i potencijalne saradnje u narednom periodu.

"Na više od 20 lokacija održano je preko 200 koncerata, preko 15 okruglih stilova i panel diskusija, prezentacija, potom mnogobrojni umjetnički performansi. Svojom raznovrsnošću žanrova i programskim konceptom Ment festival polako, ali sigurno osvaja srca posjetilaca, publike i medija širom Evrope. Na Ment konferenciji bilo je akreditovano preko 200 predstavnika medija iz gotovo čitave Evrope. Bedem fest je imao to zadovoljstvo da prvi put i kao jedini brani boje Crne Gore na ovoj prestižnoj međunarodnoj muzičkoj manifestaciji koja ima za cilj uvezivanje i približavanje zemalja iz regiona i čitave Evrope na polju festivalske, muzičko-scenske i kreativne industrije", kazao je jedan od predstavnika Bedem festa u Ljubljani Petar Šundić.

Bedem fest je u polučasovnom panelu, u prisustvu preko 400 posjetilaca u sali čuvenog kulturnog centra "Kino Šiška" predstavio svoj jedanaestogodišnji rad i ostvarene rezultate.

"Nikšić i Crnu Goru smo predstavili što riječima, što u slikama i uvjeravam Vas da smo postigli fantastične reakcije", kazao je Šundić.

Kako je dodao, prema riječima samog organizatora Ment festivala, razlog za poziv Bedem festa kao jedinog predstavnika Crne Gore je jako uspješna i autentična priča koja ga prati od samog početka, ali i glas o festivalu koji njeguje pozitivne vrijednosti i energiju koja povezuje i nadahnjuje.

"Brojni posjetioci konferencije i veoma reprezentativni predstavnici iz svijeta festivalske i muzičke industrije zainteresovani su da u narednom periodu planiraju dolazak u Crnu Goru i naravno Bedem fest. Gradska tvrđava po kojoj Bedem fest i dobio ime bila je u centru pažnje u smislu njene dalje valorizacije, promocije, ali i na polju njene digitalizacije i u tom kontekstu nastale su i razmijenjene veoma interesantne ideje koje ćemo dalje i na partnerskoj osnovi razrađivati. Nikšić i Stari Grad Bedem u ovoj godini biće prvi put domaćin jednog veoma prestižnog međunarodnog samita iz svijeta festivala i muzike", poručuje Petar.

Sastavni dio konferencije bio je i jako zanimljiv koncept speed networking-a u okviru koga su u petominutnom obraćanju bendovi iz Evrope, agencije i buking menadžeri predstavljali svoj rad u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima svih 15 festivala, uključujući i sam Bedem fest.

Boravak Bedem festa u Ljubljani označio je i zvaničan početak kampanje 11. Bedem festa koji će se ove godine, kada je riječ o samom muzičkom programu održati od 31.7. do 2.08.2020.godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније