Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2019. 10:10 >> 10:10

DŽEMPER, GITARA...

Stvari Kurta Kobejna na aukciji krajem mjeseca

Na aukciji se prodaju lične stvari Kurta Kobejna, američkog pjevača i gitariste grupe Nirvana.

Na aukciji u aukcijskoj kući "Julien", koja će biti održana 25. i 26. oktobra, naći će se i Kobejnov zeleni džemper koji je nosio u Njujorku na snimanju programa "MTV Unplugged" kao i gitara marke Fender.

Gitara koju je Kobejn kao član grupe Nirvana koristio tokom turneje posljednjeg albuma "In Utero" ranije je izložena u muzeju "Rock and Roll Hall of Fame".

Prodavaće se i rukopisi Boba Dilana, Erika Kleptona i Brusa Springstina.

Kobejn je osnovao grupu Nirvana 1985. godine. Nirvana je, sKobejnom kao frontmenom, samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svijetu.

Ugledni muzički časopis "Rolling Stone" uvrstio je Nirvanu na 27. mjesto najvećih muzičkih umjetnika svih vremena, dok je Kurt Kobejn proglašen za 12. najboljeg gitaristu svih vremena.

Kobejn se posljednjih godina života borio s zavisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, slavom te pritiskom medija na njega i njegovu ženu Kortni Lov.

Kobejn je pronađen mrtav u svojoj kući u Seattleu 5. marta 1994. godine.

Njegova smrt godinama je predmet rasprave dok je tadašnji policijski izvještaj tvrdio da je riječ o samoubistvu i da je Kobejn pucao iz puške sebi u glavu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније