Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: M.M ]

31. 08. 2019. 08:33 >> 09:23
1

BOGDANOVIĆ

Sea Dance posebno važan za afirmaciju CG umjetnika

Na plaži Buljarica sinoć je počeo šesti Sea dance festival. Festival su otvorili lideri svjetske elektronske scene Sven Vath i Richie Hawtin, sa kojima je došla i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koju su mnogi vodeći mediji proglasili najboljom u svijetu elektronske muzike. Ministarstvo kulture ove godine učestvuje i u samoj organizaciji, rekao je na otvaranju ministar Aleksandar Bogdanović, jer su procijenili da je taj događaj od posebnog značaja za afirmaciju crnogorskih umjetnika, i umjetnosti u cjelini.

"Posebno me raduje što će ovo biti prilika za promociju i afirmaciju crnogorske kulture, i pojedinih segmenata naših kulturnih politika. Zaista mislim da će ovaj brend biti glavni motiv festivala, biće to prilika i za promociju crnogorske likovne umjetnsti i naših umjetnika", rekao je Bogdanović.

On je rekao da je grupa crnogorskih umjetnika ove godine uradila jedan multimedijalni mural.

"To je veliki izazov, ali i šansa za predstavljanje našoj, ali i široj javnsti tokom ova tri dana festivala. Istovremeno ovaj festival ćemo završiti onim dostignućima u domenu crnogorske kinematografije, što je poseban izazov ovih segmenata kulture i promocije Ministarstva kulture, i našeg brenda "Živimo kulturu". Mogu slobodno da kažem, jeste da mogućnost da na ovom stejdžu pod nazivom Living Culture istovremeno čujemo i 15 crnogorskih DJ što će biti posebno inetresantno publici koja će biti prisutna", rekao je Bogdanovič.

"On je istakao da je ljeto bilo uspješno, sa nizom kulturnih manifestacija, smotri koje smo snažno podrzali, tokom ljetnjih mjeseci, to ćemo raditi i u narednom periodu ali čini mi se da nikad nije bilo izdašnijih sredstava u okviru umjetničkog stvaralaštva, i mislim da je država tu pokazala da želi da promoviše i podržava, sve one radnike i entuzijaste, koji doprinose kulturno umjetničkoj sceni. Posebno me raduje što smo uspostavili jednu dobru saradnju sa Sea Dance festivalom, to je okosnica naše buduće saradnje, i mislim da ovaj model treba primjenjivati i širom Crne Gore, u brojnim drugim manifestacijama", rekao je on.

Program će biti nastavljen i naredna dva dana, kada se očekuju nastupi poznatih regionalnih i svjetskih zvijezda, među kojima, svjetski poznat Dejvid Geta. 

 

Na glavnoj bini pod nazivom "Addiko Main Stage Powered by Turistička organizacija Budva", nastupila je kraljica urbanog zvuka, slovenačka zvijezda crnogorskih korijena Senidah, a društvo su joj pravili njene kolege iz Bassivity ekipe, beogradski trap boss Fox i zagrebački hip-hop trio Kuku$!

Za dugo plesno jutro zadužen je bio holandski progressive majstor Eelke Kleijn čiji je set dočekao izlazak sunca iznad No Sleep bine, na kojoj je tri sata kasnije pokrenuta i nova dnevna žurka na koju je ulaz slobodan za sve!.

 

 

 

Festivalske kapije se otvaraju u 19 sati, a posjetiocima se preporučuje da dođu ranije i zamijene svoje vaučere za festivalske narukvice već od 16 sati. Ulaznica će biti i na samom festivalskom ulazu po cijeni od 20 eura za prvi ili drugi dan festivala, te 25 eura za treći i finalni dan festivala, naveli su organizatori.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније