Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

30. 07. 2019. 12:11 >> 12:12

PRESUDA

Pjesma Kejti Peri kopija

Porota suda u Americi utvrdila je da je hit američke pjevačice Kejti Peri iz 2013. godine "Dark Horse" nepropisna kopija hrišćanske reperske pjesme iz 2009. godine.

Tu odluku je juče donijela devetočlana porota saveznog suda u Los Anđelesu pet godina nakon što su Markus Grej i njegova dva koautora podnijeli prvu tužbu tvrdeći da je "Dark Horse" ukraden iz pjesme "Joyful Noise", koju je Grej objavio pod umjetničkim imenom Flejm (Flame).

Porota sada treba da odluči koliku kaznu treba Kejti Peri da plati za narušavanje autorskih prava.

Grejevi advokati su imali argument da su ritam i instrumentali kroz gotovo polovinu numere "Dark Horse" izrazito slični onima iz pjesme "Joyful Noise".

"Dark Horse" je hibrid popa, repa i hip hop zvukova i bio je treći singl na albumu Kejti Peri iz 2013. godine "Prism".

Numera je bila četiri nedjelje na vrhu Bilbordovih Hot 100 hitova početkom 2014. godine, i za nju je Peri dobila nominaciju za Gremi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније