Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

03. 07. 2019. 22:30 >> 22:37

OBILJEŽIO SVIJET MUZIKE

Zašto je 3. jul važan datum za rokenrol?

U istoriji rokenrola 3. jul ostaće važan datum nekoliko događaja koji su obilježili svijet muzike, prenijeli su danas francuski mediji.

Legendarni muzičar i pjesnik, vođa grupe "The Doors" Džim Morison preminuo je od srčanog udara u jednoj hotelskoj sobi u Parizu 3. jula 1971. godine u 27. godini. Njegovi obožavaoci saznaće za njegovu smrt tek šest dana kasnije, poslije sahrane na čuvenom groblju Per Lašez.

Jedan od osnivača britanske grupe "The Rolling Stones" Brajan Džouns 3. jula 1969. godine pronađen je mrtav u bazenu u kojem je plivao pod uticajem alkohola i narkotika. Džouns je imao 27 godina kad je preminuo.

Američki inženjer i izumitelj klavijature Hamond, Lorens Hamond preminuo je 3. jula 1973.

Britanski muzičar Dejvid Bouvi je 3. jula 1973. na kraju turneje sa 60 koncerata najavio da više neće nastupati. Kasnije je precizirao da zapravo njegov lik Zigi Stardast odlazi u penziju.

Britanski muzičar Elton Džon postao je 3. jula 2002. godine prva osoba koja je dobila počasni doktorat britanske Kraljevske akademije muzike u Londonu.

Član tima irske grupe Ju Tu (U2) Greg Karol 3. jula 1986. poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Dablinu, dok je išao u nabavku za pjevača Bona Voksa. Pjesma "One Tree Hill" sa kultnog albuma "The Joshua Tree" iz 1987. posvećena je Karolu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније