Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

04. 06. 2019. 10:28 >> 10:26

PUTUJU U IZRAEL

Djeca Podgorice najbolja u ritmu Evrope

Djeca Podgorice, sa Evrovizijskom pjesmom “The Fire In Your Eyes” pobjednici su ovogodišnjeg takmičenja “Crna Gora u ritmu Evrope”. Oni su osvojili nagradno putovanje u Izrael.

Djeca Podgorice su u uzbudljivoj završnici televizijskog prenosa na Radio Televiziji Crne Gore, predstavljajući Izrael, pobjedila u ukupnom plasmanu glasova žirija i publike i tako sebi obezbjedila epitet apsolutnog pobjednika tog televizijskog formata.

Naime, djeca Podgorice su u konkurenciji 12 gradova i opština Crne Gore izvođenjem Evrovizijske pesme “The Fire In Your Eyes” izraelskog predstavnika na Evroviziji 2008. godine pokazala da je hebrejski jezik izuzetno privlačan za tv gledaoce kao i za žiri 12 odabranih gradova i opština Crne Gore od produkcije Crna Gora u ritmu Evrope.

Svaki grad i opština su delegirali svog člana žirija koji je po slobodnoj volji glasao, dok je publika Crne Gore uz svoje SMS glasanje bila najviše naklonjena djeci Herceg Novog.

Međutim, sabiranjem glasova publike i glasova žirija u konačnom rezultatu Podgorica je odnijela pobjedu. Svojom harizmom i odličnim nastupom na ovom dječijem muzičkom takmičenju Crna Gora je odlučila da drugo mjesto dodijeli učesnicima iz Bijelog Polja, koji su predstavljali Kipar.

Televizijski prenos je pratio veliki broj gledalaca, a pjesme i izvođači su se ređali uz aplauze i ovacije. Voditelji su bili Goca Tržan, novinarka Radio Televizije Crne Gore Maja Kovačević i Igor Karadarević.

Rezultate glasanja je donio direktor “Crna Gora u ritmu Evrope” David Makević.

Uz do sada neviđenu produkciju za ovakav dječiji program u Crnoj Gori i prisustvo ambasadora Kraljevine Belgije i ambasadorke Australije, kao i uz sve pohvale od predstavnika opština i žirija, ovaj televizijski format u Crnoj Gori je podigao sve standarde jednog dječijeg televizijskog muzičkog takmičenja.

Pored djece Podgorice su nastupala i za prvo mjesto se borila i djeca iz Plava, Pljevlja, Bijeloga Polja, Mojkovca, Berana, Danilovgrada, Nikšića, Petnjice, Herceg Novog, Kotora, kao i domaćina opštine Tivat.

U revijalnom delu su nastupili plesni klubovi Duga iz Berana, Diano iz Herceg Novog i Bellissima iz Tivta.

Produkcija “Ritma Evrope” svoj sljedeći televizijski prenos će raditi iz Podgorice, a do tada će djeca grada Podgorice o trošku “Crna Gora u ritmu Evrope” otputovati na nagradno putovanje u Izrael isto kao što su i djeca opštine Tivat boravila u Portugaliji na nagradnom putovanju, jer kako propozicije takmičenja nalažu pobjednici putuju u zemlju koju predstavljaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније