Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 02. 2019. 08:12 >> 07:41

DODIJELJENE GREMI NAGRADE

Nagrada za najbolji album Kejsi Masgrejvz

Kantri pjevačica Kejsi Masgrejvz (Kacey Musgraves) osvojila je u Los Anđelesu muzičku nagradu Gremi za album godine "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma, tokom 61. dodjele nagrada američke Akademije za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Umjetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Drejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Čajldiš Gambino (Childish) je takođe veliki dobitnik, jer je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pjesmu za "This America", kao i za video klip godine.

Za najbolji duo su proglašeni Lejdi Gaga i Bredli Kuper koji zajedno pjevaju "Shallow" iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rođena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

Britanska pjevačica Dua Lipa (23) proglašena je za otkriće godine.

Najbolji rep album je "Invasion of Privacy" muzičarke Kardi Bi, koja je postala prva žena koja je osvojila nagradu u toj kategoriji. U svijetu rokenrola, najbolji album je "From the Fires" Grete Van Flit.

Ceremoniju dodjele je vodila Ališa Kiz, dobitnica 15 Gremija, a iznenađenje večeri je bio dolazak bivše prve dame SAD Mišel Obame, koja se pridružila voditeljki.

Večeru su obilježile i numere ikona američke muzike, Doli Parton i Dajane Ros koja je došla na dodjelu nagrada kako bi s prisutnima obilježila 75. rođendan.

NARAS, koja dodeljuje nagrade Gremi, sprovela je reforme i uvela novine, među kojima je povećanje broja kandidata u glavnim kategorijama kako bi odgovorila na kritike da među nominovanima nema dovoljno žena i predstavnika raznih etničkih manjina.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji.

Nagrada je dodijeljena i za najbolji rok album Greti Van Flit za "From the Fires", najbolji pop vokal je Arijana Grande za "Sweetener", najbolji album R&B: H.E.R. za "H.E.R.", najbolji album alternativne muzike, Bek za "Colors", najbolji džez album, Kvartet Vejn šorter za "Emanon", najbolji bluz album Bady Gaj za "The Blues Is Alive And Well" i najbolji rok performans - Kris Kornel "When Bad Does Good".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније