Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.LJ. ]

08. 02. 2019. 23:46   >>  23:13

DRUGA STRANA ZVIJEZDE

Menadžer Nirvane piše knjigu o Kurtu Kobejnu

Povodom 25. godišnjice smrti frontmena grupe "Nirvana" Kurta Kobejna, bivši menadžer Deni Goldberg najavio je da će objaviti knjigu o njegovom životu.

 

Knjiga se zove "Služeći slugu: Sjećanje na Kurta Kobejna", prenosi Nju mjuzikal ekspres.

Golberg, koji je bio zadužen za bend u periodu od 1990. do 1994. godine, "vodio" je i "Led cepelin" i Boni Rajt.

Knjiga se oslanja na sjećanja Denija Goldbega i trebalo bi da izađe 2. aprila, a u njoj će fanovi "Nirvane" moći da pročitaju kako je tekao njihov vrtoglavi uspjeh sve do dana kada je Kobejn odlučio da se ubije.

On je rekao da su se mediji dugo samo fokusirali na tragediju njegove smrti, "iako je to nemoguće ignorisati, te unutrašnje demone koji su ga mučili".

"Pišući ovu knjigu, češće sam mislio o tome koliko je Kurt bio sjajan, o njegovom smislu za humor, njegovoj ljubaznosti… Bio je toliko kompleksan kao ličnost i nadam se da sam ovom knjigom bar malo uspio da ga približim fanovima", rekao je Goldberg.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma "Nevermind", Kobejn je u vezi sa američkom rok muzičarkom Kortni Lov dobio ćerku, a borio se i sa zavisnošću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније