Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 11. 2018. 09:34 >> 09:09

LUZ KASAL

"Važna mi je priča koju kroz pjesmu dijelim s publikom"

Špansku umjetnicu svjetskog formata publika prepoznaje po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, prije svih "Piensa En Mi" i "Un Ano de Amor" iz kultnog filma "Visoke potpetice".

Luz Kasal je na našim prostorima najpoznatija po temi "Madrugas", iz drugog dijela srpskog filma "Montevideo, vidimo se". Slavna pjevačica je dobila Gremi za životno djelo, francuski Orden umjetnosti i književnosti, prestižnu Goja nagradu, kao i ključeve grada Pariza i Madrida.

Kasal, koja u svom muzičkom izrazu spaja španski folklor sa sentimentom Mediterana za Tanjug, uoči beogradskog koncerta, kaže da je samo žena i pjevačica koja u svemu što radi slika svoj život.

"Moj muzički izraz je plod različitih uticaja koji su me formirali od djetinjstva do danas. Za mene je najvažnija pjesma, šta pjesmi treba i koliko mene uzbuđuje ta priča. Ako govorimo o pjesmama koje govore o različitim osjećanjima, onda mi je važno da se moja emocija prenosi na ritmiku pjesme", rekla je Kasal i dodala da ne vodi mnogo računa o samom žanru pjesama koje interpretira.

"Mogu da se bavim i rok muzikom, latinoameričkim ritmovima, klasikom... Važna mi je jedino priča koju ću kroz pjesmu da podijelim sa publikom", rekla je Kasal.

Cijenjena umjetnica kaže da se na svakih pet ili šest godina u pop muzici pojavi neki trend, ritam ili stil koji zapravo odgovara zahtjevima publike u tom momentu.

"Imamo različite žanrove u latino muzici... Salsa je jedan od njih koji trenutno nije u modi. Ipak, za mene je glas najvažniji element svakog pop projekta. Čini mi se da danas mnogi producenti na glas gledaju kao na još jedan istrument sa kojim može da se manipuliše na različite načine. Glas se u procesu nastajanja pjesme često svodi na istrument više što nikako nije dobro", rekla je Kasal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније