Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: Tanjug; Objavila: M.M.Lj. ]

27. 10. 2018. 11:05   >>  10:51

BIOGRAFIJA MUZIČARA

Film o Frediju nosi snažnu poruku

Biografski film "Boemska rapsodija" o Frediju Merkjuriju i nastanku legendarne grupe "Kvin" (Queen) nosi slažnu poruku svim tinejdžerima koji su zlostavljani ili se osjećaju kao autsajderi, kazao je Grejam King, producent filma.

 

Ovo ostvarenje uskoro  prikazano u svim bioskopima u regionu.

Kroz presjek kultnih pjesama, film prati meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vrijeme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na "Live Aidu".

Tada je Merkjuri, gledajući u oči svoju bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike.

U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, zvijezda serije "Mr Robot", a publika će gledati i Gvilima Lija u ulozi glavnog gitariste grupe Brajana Meja, Bena Hardija kao bubnjara Rodžera Tejlora i Džona Mazela kao bas gitaristu Džona Dikona.

Nedavnoj premijeri filma u Londonu prisustvovalo je 7.500 gostiju koji su pjevali, aplaudirali i pozdravili film ovacijama.

Grejam King, producent filma, ima velika očekivanja od ovog filma i nada se da će tinejdžeri širom svijeta razumjeti poruku.

"Ovo je vrlo jak film. Nadam se da, ukoliko postoji u publici neko ko je zbunjen ili zlostavljan ili se osjeća kao autsajder, može da prihvati savjet koji je Meri Ostin dala Frediju u filmu: Zar ne vidiš šta možeš da postaneš? Sve što poželiš", rekao je King.

Malek je u video-snimku na kojem se vidi kako se priprema za ovu rolu rekao da je uloga Fredija Merkjurija bila velika odgovornost koju je rado prihvatio.

“Ne želite da imitirate Fredija, želite da razumijete zašto je radio to što je radio (…) Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta”, kazao je Malek.

Tako je Rami, zajedno sa trenerom, za potrebe filma uvježbavao svaki pogled, svaki gest i svaki pokret mikrofonom.

Pored toga što je morao da nauči da se kreće kao Fredi, morao je i da izgleda kao Fredi, a za to su bili zaduženi sjajni šminkeri, ali i 50 sati isprobavanja ekstravagantnih kostima po kojima je frontmen grupe kvin bio prepoznatljiv.

Da li je Rami uspio? Sudeći po riječima njegove koleginice Lusi Bojnton, koja u filmu igra Fredijevu dugogodišnju djevojku Meri Ostin, jeste, i te kako.

“Rami je jednostavno potpuno nestao. Način na koji se kretao i pričao je toliko 'fredijevski' da je to prosto magično”, zaključuje Lusi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније