Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

22. 10. 2018. 15:37 >> 17:52

SAVJET RTCG

Za sedam dana konkurs za Eurosong

Radio-televizija Crne Gore će za sedam dana raspisati konkurs za izbor pjesme koja će Crnu Goru naredne godine predstavljati na Eurosongu, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta RTCG. Savjet je usvojio i izmjenu Pravilnika o proceduri izbora kompozicije za pjesmu Evrovizije. Skratili su i rok za razmatranje prijavljenih kompozicija.

Rok za razmatranje kompozicija biće 30 dana, a ne 45 kako je to bilo do sada. 

Pjesme mogu biti na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, ili na engleskom. RTCG je zadržala pravo da može da traži da prevede pjesmu od autora.

Član Savjeta Milan Radovic saopštio je da je neobično što danas Savjet razgovara o odluci za predstavnika na Eurosongu. Kaže da je RTCG već objavila da će učestvovati.

“Mi se kao Savjet nijesmo izjasnili”, rekao je Radović.

“Iako sam, uglavnom, bio za to da Crna Gora učestvuje na Eurosongu, ove godine glasaću protiv, jer se Eurosong održava u Izarelu. UN su upozorile na to da Izrael krši ljudskih prava Palestinaca”, rekao je Radović dodajući da i ostali članovi Savjeta treba da razmisle da li treba da učestvuju.

Član Savjeta Mimo Drašković istakao je da ne smatra da geopolitičke prilike treba da budu granica za muziku.

“Moja želja je bila da se ove godine pauzira jer smo zadnje dvije godine imali negativna iskustva sa učešćem, ali ne želim da kočim takve inicijative menadžmenta, tako da ću biti za, uz apel menadžmentu da dobro prati koga će poslati da predstavlja Crnu Goru”, rekao je Drašković.

Predsjednik Savjeta Ivan Jovetić je, kaže, saglasan.

“Imali smo negativno iskustvo sa Eurosongom. Ove godine učesnik Evrovizije mora se pripremiti za nastup jer tamo ne predstavlja sebe već Crnu Goru. Ne smije se ponoviti situacija od prošle godine. Poseban problem je bio izostanak reakcije RTCG", rekao je Jovetić.

RTCG će u roku od sedam dana od donošenja odluke raspisati konkurs, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta.

Na kraju su usvojili odluku o Eurosongu. Milan Radović je bio uzdržan ostali su glasali za.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније