Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.LJ. ]

19. 10. 2018. 23:55   >>  23:34

PODRŠKA KOPERNIKU

Rijana odbila nastup na Superbolu

Uprava američke fudbalske lige NFL odbila je da komentariše navode da je pjevačica Rijana odbila poziv da nastupi u poluvremenu Superbola, u znak podrške Kolinu Kaperniku, prenio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

 

 

Bivši igrač San Franciska Kolin Kapernik je prvi igrač NFL lige koji je klečao tokom izvođenja američke himne prije početka utakmica, u znak protesta zbog brutalnosti prema tamnoputim Amerikancima i rasnoj nejednakosti.

On je proteste pokrenuo 2016. godine, a njegov primjer slijedili su i ostali igrači, a njih je u više navrata kritikovao predsjednik SAD Donald Tramp, koji je tražio oštre kazne.

Uprava NFL lige je najavila da će klubovi biti kažnjeni ako njihovi igrači budu klečali tokom himne. Izvor blizak pjevačici navodno je rekao za magazin Ju-Es vikli da se Rijana "ne slaže sa stavom NFL".

U finalu NFL lige, 3. februara u Atlanti, nastupiće bend Marun 5. Kapernik nema klub otkako je napustio San Francisko, u martu 2017. godine. On je podnio žalbu protiv vlasnika kluba jer tvrdi da ne žele da ga angažuju zbog protesta koje je pokrenuo. Od tada je postao zaštitno lice kompanije Najk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније