Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

01. 08. 2018. 14:34 >> 14:21

U AVGUSTU

Nikšić u znaku tri festivala

Nikšić će u avgustu biti u znaku tri prepoznatljiva muzička festivala, Bedem festa, Lejk festa i Festivala uličnih svirača.

Početak festivalskih programa ozvaničiće Bedem fest koji će na drevnoj gradskoj tvrđavi od 3. do 5. avgusta ugostiti brojne muzičare, među kojima i zvučna imena nekadašnje jugoslovenske scene, Masima Savića, Električni orgazam i Anicu Dobru, Beogradski sindikat, Kaliopi, Zoricu Kondžu.

Predstavnici Bedem festa, Boris Todorović i Nina Milatović, istakli su da je interesovanje ogromno, najveće do sada, jer je ove godine napravljen dodatni iskorak i odabrani izvođači za sve generacije.

„Ni jedna osoba koja se odluči da posjeti Bedem fest neće biti razočarana kada napusti gradske zidine“, rekao je Todorović na konferenciji za novinare u Nikšićkom pozorištu.

Prema njegovim riječima, osim muzičkog dijela, Bedem fest je i ove godine predvodnik talasa emancipacije mladih i njihovog uključenja u donošenje odluka, što potvrđuje da je veliki broj uključen u organizaciju festivala.

Milatović je kazala da će svi koji dođu na Bedem fest izaći sa puno impresija sa tvrđave.

Predstavnica Lejk festa, Sandra Vahtel, najavila je da će se najveći crnogorski rok festival održati od 9. do 11 avgusta na obali jezera Krupac, a okupiće 21 izvođača ili po sedam nastupa dnevno.

„Već od prve večeri publika će moći da uživa u nastupima bendova kao što su Ritam nereda, Zoster i Iskaz, a sledećeg dana biće hedlajneri Atomsko sklonište i Goblini. Prvi put na festivalu nstupiće i tribjut bendovi, a ovog puta su odabrani The Prodigy tribute band i Rage against the machine“, navela je Vahtel.

Posljednjeg dana, kako je saopštila, hedlajneri festivala su Vlatko Stefanovski Trio, a nastupiće i Marčelo.

Festival uličnih svirača održaće se 24. i 25. avgusta, biće internacionalnog karaktera, nastupiće oko 50 izvođača, a imaće popodnevne i večernje segmente programa.

Predstavnik Festivala, Ivan Radojičić, rekao je da će novitet u programskom segmentu biti Street film ili Film na otvorenom, čiju je selekciju uradio mladi reditelj Sejo Šabotić.

„U programskom segmentu imamo devet filmova. Biće prikazan i film Fondacije „Marija Kotri“. I dalje će biti zastupljeni muzički i umjetnički program i zabavljački program za djecu Svi programi su besplatni, a ovo je svojevrstan poklon „Zahumlja“, u njegovoj jubilarnoj 120 godini“, rekao je Radojičić.

Kao posebnu novinu, Radojičić je najavio, što neće biti centralne bine na gradskom Trgu, već će kao svojevrsna scena za nastupe biti korišćena i Njegoševa ulica, park i plato ispred Robne kuće.

Kordinatorka programa u okviru Nikšićke kulturne scene 2018, Kristina Radović, najavila je da će u okviru avgstvovskog repertoara u Nikšiću biti organizovana izložba „Šobajići, portret jedne porodice“, a na cetinju održana tribina „Komitski pokret u cetinjskom kraju“.

Na programu je i gostovanje Hora „Zahumlje“ u Ohridu, kao i učešće Dječjeg folklornog ansambla „Zahumlja“ na Međunarodnom festivalu folklora u Varni u Bugarskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније