Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 17:43   >>  17:45

NIKAD JAČI IZVOĐAČI

City Groove: Stižu i Stereo MC's i Josipa Lisac

Organzatori City Groove festivala objavili su, kako su saopštili, nikad jači spisak izvođača za ovogodišnje izdanje festivala, koje će se održati od 1. do 3. juna na Stadionu malih sportova. Pored već najavljenog benda Simple Minds, festivalski line up predvode inostrane zvijezde The Cube Guys i Stereo MC's, a publika će moći da čuje i regionalnu muzičku ikonu Josipu Lisac.

Prva noć biće besplatna za sve posjetioce i posvećena elektronskom zvuku, a nastupiće podgorički DJ i producent Mr Lekka, španski DJ Dario Nunješ i italijanski haus duo The Cube Guys.

Drugo veče otvoriće KIC pop hor, a te večeri podgorička publika uživaće u čak dva premijerna nastupa- hrvatskog rok benda “Vatra”, kao i hip hop dua Stereo MC's. Program će svojim nastupom obogatiti hrvatska diva Josipa Lisac.

Škotski rok veterani, bend Simple Minds biće glavne zvijezde ovogodišnjeg City Groove festivala, a nastupiće treće večeri festivala, 3. juna.

Organizatori su istakli da neće imati festivalski nastup, "već pravi koncertni koji će trajati 120 minuta".

Nastup najuspješnije škotske rok grupe svih vremena održaće se u okviru svjetske turneje na kojoj promovišu osamnaesti studijski album „Walk Between Worlds“ koji je objavljen početkom ove godine. Projekat je najavljen singlom „Magic“.

Ulaznice za drugo i treće veče pojedinačno koštaće deset eura, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u „Hard Rok kafeu“.

Ove godine zbog Simple Mindsa biće i fan pit, u kojem će publika imati malo drugačiji tretman i te karte koštaju 15 eura.

Karte su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mjestima od danas. Sjutra počinje prodaja u Telekom.me shopovima u Podgorici, Nikšiću i Budvi. U četvrtak karte će biti u prodaji i u Hard Rock Cafe shopu u Podgorici u The Capital Plazi. Od ove godine karte se mogu kupiti i online na sajtu www.koncerti.me.

"S obzirom na to da imamo velika imena, prevazišli smo lokalne okvire tako da, za festival imamo interesovanje fanova Simple Mindsa iz drugih država koji ih prate na svim koncertima. Apelovao bih na crnogorsku publiku da svoje ulaznice potraže na vrijeme, a jedino su validne one koje dobiju sa sa fiskalnim blokom. Ovakvi sastavi ne dolaze svaki dan, zato ne dozvolite da budete blizu ovakvog spektakla, a da ne dođete, jer se to neće ponoviti", poručio je direktor festival Dragan Bulajić, prenosi Antena M.

Organizatori su istakli da rajder lista Simple Mindsa nema ništa što nijesu u mogućnosti da ispune, a da sa njima dolazi preko 20 ljudi.

"To su izvođači koji ne sviraju samo zbog novca, morate biti na njihovoj listi želja da bi uspjeli da potpišete ugovor sa izvođačima kao Simple Minds", istakao je Bulajić.

City Groove će ove godine bez obzira na to da li će imati saradnju sa UNDP-om biti zeleni festival.

"Mi smo svakako zeleni festival, a sadnjom borova u oktobru smo pokazali da vodimo računa o Crnoj Gori kao našoj domovini. Nama niko ne treba da kaže da čuvamo svoje zemlju. Apliciraćemo i ove godine za saradnju sa njima, a bez obzira na to hoćemo li ostvariti saradnju sa njima ili ne nastavićemo da pospješijemo i dižemo svijest o očuvanju životne sredine", istakao je Blajić.

“Ponosni smo na realizaciju ovog projekta jer je manifestacija odraz kulturne politike kojim se njeguje urbani muzički zvuk, I konačno jedna ponuda u ukupnoj bogatoj raznovrsnoj aktivnosti kad je u pitanju i kultura i turizam našeg Glavnog grada”, istakla je sekretarka za kulturu i sport Nela Savković.

Jelena Radonjić Đurković iz crnogorskog Telekoma saopštila je da će za njihove korisnike imati određeni broj besplatnih karata. "Više o tome biće riječi na našim Facebook i Instagram stranicama narednih dana“, dodala je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније