Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R. [ Mina ]

28. 02. 2018. 15:56 >> 15:56

4. AVGUSTA

Beogradski sindikat na Bedem festu

Muzički festival Bedem fest, deveti po redu, ove godine biće održan od trećeg do petog avgusta u Nikšiću, a na njemu će nastupiti kultni bend Beogradski Sindikat, saopštili su organizatori.

"Uvjereni smo da će nadahnuta energija koja prati nastupe Beogradskog Sindikata spojiti nespojivo i učiniti da Nikšić i Crna Gora budu ponosni na Bedem fest i čitav naš trud i rad", kazao je direktor festivala, Petar Šundić.

On je dodao da je Bedem fest i stekao reputaciju zahvaljujući svojoj dugoročnoj viziji, hrabrosti, inventivnosti i autentičnosti po kojoj je prepoznat i kao regionalni i internacionalni festival.

"Devet godina (g)raditi i, prije svega, vjerovati u ono što radiš inspirisan dobrom i za dobro svih, stvarno je sjajna stvar. Ovih dana je Miloš Zvicer, oficijelni fotograf Bedem festa 'osvojio' najviši vrh Balkana, Musala, ponosno noseći zastavu Bedem festa, koja će ove godine obići čitav svijet uz poruku festivala -'Tvoj grad'", naveo je Šundić.

Organizatori, kao posebnu važnost Bedem festa, navode činjenicu da je riječ o pioniru i začetniku oživljavanja života na drevnim zidinama starog grada i to u vrijeme kada to niko nije ni vjerovao niti sagledao o kakvom se tu potencijalu zapravo radi.

Navode da je festival pokrenuo čitavu lavinu pozitivnih emocija i promjena zasnovanih na entuzijazmu, avanturizmu, volonterizmu i postepenom uključivanju čitave zajednice, saradnika i partnera, bez kojih ne bi ni bilo tog događaja.

"Ovogodišnja poruka Bedem festa 'Tvoj grad' i čitav koncept će se zasnivati na misiji da se svima, a naročito mladim ljudima ulije nada da ostanu u svom gradu i da upravo u svom gradu traže sreću za sebe i onoga pored sebe. Jer samo treba vjerovati i raditi na sebi, inspirisan gradom u kome živiš i za koji se boriš", rekao je Šundić.

Kako je saopšteno, Bedem fest će, kao prvi i najstariji, imati tu privilegiju da svojim posjetiocima ponudi nezaboravne doživljaje za pamćenje, uz fantastične i premijerne koncerte izvođača pred kojima zastaje dah, i to u autentičnom ambijentu gradske tvrđave.

Svi zainteresovani brzo mogu očekivati i prodaju promotivnih ulaznica.

"I ove godine organizacioni tim Bedem festa, sada već tradicionalno, predstaviće se na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Budvi, kao i na drugom izdanju regionalne muzičke konferencije “Kontakt” u Beogradu", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније