Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.L.B.

10. 01. 2018. 12:14 >> 11:52

ČEKAJU LOKACIJU

Sea Dance ostaje u Crnoj Gori

Sea Dance, najveći crnogorski festival i jedan od najznačajnijih festivala Mediterana, definitivno će se i ove godine održati u Crnoj Gori, i to po peti, jubilarni put, saopštili su organizatori. Zvanični datumi festivala i definitivna lokacija biće uskoro predstavljeni, nakon što to potvrdi Opština Budva.

"Potvrđena je i konačna odluka organizatora da napuste plažu Jaz, jer su se stekli uslovi da se premjeste na novu, znatno atraktivniju lokaciju na crnogorskom primorju, koja nudi daleko više uslova za posjetioce i ima sve predispozicije za održavanje velikog muzičkog festivala", saopštili su organizatori. 

Organizatori to navode kao veliko olakšanje nakon što su od samog početka prolazili kroz niz prepreka i opstrukcija zbog neriješenih vlasničkih odnosa na prethodnoj lokaciji i navode kako očekuju da će peti, jubilarni Sea Dance imati najbolje festivalsko izdanje do sada.

Zvanični datumi festivala i definitivna lokacija biće uskoro predstavljeni u cjelosti nakon zvanične potvrde od strane Opštine Budva.

"Jedna od najvažnijih tema naših razgovora sa Opštinom Budva je izbor nove lokacije. Mi smo u međuvremenu uradili višestruka izviđanja terena sa našim najboljim ljudima iz oblasti produkcije i infrastrukture i imamo lokaciju koja je superiornija po više osnova. Nova plaža ima gotovo netakutu prirodu, kristalno čisto more i, što je posebno važno, uređene kampove sa hladom, što je bila jedna od najvećih zamjerki inostranih posjetilaca vezano za plažu Jaz. Tu je prostor koji omogućuje dalji rast festivala, ali i zdrav razvoj turizma na lokaciji koja je nedovoljno iskorišćena. Ono što je posebno važno je da smo u direktnim razgovorima sa vlasnicima parcela na novoj lokaciji izdejstvovali njihovu saglasnost za upotrebu iste, oni su tu saglasnost pismeno potvrdili Opštini Budva i sada se još samo čeka zvanična potvrda od Opštine, jer je ona po ugovoru odgovorna za obezbjeđivanje lokacije", ističe Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Dance festivala i dodaje:

Sea Dance je inače jedini od pet festivala koje EXIT organizuje u pet država, a čiji datumi još uvijek nisu objavljeni, što se ne odražava pozitivno na priliv stranih turista koji u decembru i januaru planiraju svoja godišnja putovanja. Ukoliko ne dođe do potvrde lokacije i ugovora od strane Opštine Budva u najskorijem roku, tim festivala, kako poručuju, prihvatiće poziv drugog primorskog grada u Crnoj Gori koji nudi preseljenje ovog međunarodno priznatog festivala na podjednako atraktivne plaže.

"Nadamo se da će Opština Budva u najkraćem roku i zvanično potvrditi novu lokaciju i poštovanje ugovora, kako bismo mogli što prije da objavimo i sam datum festivala i krenemo u novu međunarodnu kampanju. Ukoliko se to, ipak, ne dogodi uskoro festival se, ipak, neće seliti iz Crne Gore, jer dobra saradnja sa Ministarstvom turizma nam garantuje stabilnost neophodnu za dalji razvoj festivala. Nije tajna ni da postoje otvoreni pozivi od nekih drugih atraktivnih crnogorskih destinacija, te je budućnost Sea Dance festivala u Crnoj Gori zagarantovana i ne dovodi se u pitanje. Ipak, vjerujem da ćemo kao i do sada naći zajednički jezik sa Opštinom Budva i partnerski riješiti sva otvorena pitanja", kazao je Kovačević.

Osim Budve i Crne Gore, EXIT festival je u protekle dvije godine stao iza organizacije još 3 festivala za ukupno pet festivala u pet država, a u planu je skora najava i šestog, dok se još razmatraju pozivi iz čak šest novih zemalja, od kojih su dvije u Aziji!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније