Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta; Objavio: B.V. ]

23. 10. 2017. 11:13   >>  10:42

DŽORDŽ JANG

Preminuo mentor grupe AC/DC

Australijski muzičar Džordž Jang, koji je bio "mentor" čuvene hard rok grupe Ej Si/Di Si (AC/DC) preminuo je u 70. godini, saopštila je danas grupa.

 

Jang, rodjen u Glazgovu, živeo je u Australiji a svjetsku slavu stekao je šezdesetih godina kao gitarista benda "Izibits" (Easybeats) a "Friday on my Mind" postao je veliki hit, javila je agencija Frans pres.

Muzičar je napisao i planetarni hit "Love is in the Air" ali će ostati upamćen po ulozi u usponu benda AC/DC sa učešćem u albumima "High Voltage", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" i "Let There Be Rock".

Bend je na svom sajtu napisao da bez Janga, "kao muzičara, kompozitora, producenta i savjetnika, AC/DC ne bi bio to što jeste".

Jang je bio brat osnivača grupe Angusa i Malkolma Janga.

Grupa AC/DC, osnovana 1973. godine, jedna je od najvećih koncertnih atrakcija u svetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena - "Back In Black" (1980).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније