Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta; Objavio: B.V. ]

28. 08. 2017. 08:55 >> 08:29

MTV NAGRADE

Lamaru najviše priznanja, politika na sceni

Američki reper i tekstopisac Kendrik Lamar je osvojio najviše priznanja na dodeli muzičkih nagrada Em Ti Vi (MTV) u nedjelju uveče u Kaliforniji, a ceremoniju su obilježili emotivni nastupi i politički momenti.

 

Lamarov singl "Humble" je osvojio šest priznanja, među kojima su nagrade za najbolji muzički video, za hip-hop video, režiju i video efekte.

Reper je na sceni izveo singlove "Humble" i "DNA", uz pratnju nindža koje su igrale pored vatre, ali je drugi reper ipak imao nastup za pamćenje.

Američki reper Lodžik (Logic) dirnuo je publiku izvodjenjem svog inspirativnog singla "1-800-273-8255", nazvanog po telefonskoj liniji za sprečavanje samoubistava. Njemu se na bini pridružilo nekoliko osoba koje su pokušale da izvrše samoubistvo, kao i Lamar.

Refren pjesme glasi: "Ne želim da živim, samo želim da danas umrem" i "Ja želim da ti živiš, nećeš danas umreti".

Izvođači su se prisjetili pjevača grupe "Linkin park" Čestera Beningtona koji je u julu izvršio samoubistvo, kao i američkog muzičara Krisa Konela koji je iznenada preminuo u maju.

Veče su obilježili i politički momenti, a pažnja prisutnih je bila usmjerena na nasilje tokom desničarskog skupa u Šarlotsvilu. Heder Hejer (32) je poginula kada je automobil uletio u mirni skup protivnika rasizma i bijelih suprematista.

Ceremoniji dodjele Em Ti Vi nagrada je prisustvola i njena majka. Ona se popela na binu i rekla da je prije samo 15 dana njena ćerka ubijena dok je protestovala protiv rasizma.

"Nedostaje mi, ali znam da je ona večeras ovdje", kazala je majka nastradale žene, ukazujući na potrebu za borbom protiv rasizma.

Potomak generala SAD Roberta Edvarda Lija (1807-1870), a kasnije komandanta snaga separatističke Konfederacije Juga u Američkom građanskom ratu (1861-1865), takođe je na ceremoniji govorio protiv suprematista. Li se smatra jednim od najznačajnijih vojnih zapovjednika u istoriji SAD.

Robert Rrajt Li (Robert Wright Lee) osudio je nasilje u Šarlotsvilu, što je izazvalo aplauz publike u Kaliforniji.

Dodjeli nagrada su prisustvovali Kejti Peri (Katy Perry), Ed Širan (Sheeran), Majli Sajrus (Miley Cyrus), Vikend (the Weeknd), Lordi (Lorde), Šon Mendes (Shawn), Fift harmoni (Fifth Harmony) i Trti sekonds to Mars (Thirty Seconds to Mars).

Širan je osvojio nagradu za umjetnika godine, novoj kategoriji uvedenoj umesto najboljeg muškog i ženskog video. On je na bini izveo svoj hit "Shape of You".

Lil Uzi Vert osvojio je priznanje za pjesmu ljeta "XO Tour Life".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније