Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

05. 08. 2017. 14:14   >>  13:45

NASTUP U ISTRI

Bjelopoljski hor oduševio Puljane

Bjelopoljski gradski hor imao je sinoć prvi cjelovečernji koncert u Forumu na Rimskom trgu u Puli. Na poziv grada pobratima, ansambl sa 40 izvođača otpjevao je 14 pjesama po kojima je i prepoznat sjever naše države, poput “Kraj tanana šadrvana” i “Sejdefu majka buđaše”.

 

Čula je publika u Puli i “Crmnički oro”, “Još ne sviće rujna zora”, “Zapjevala sojka ptica”, “Goro moja”.

Brojni gledaoci bili su odušavljeni izvornim crnogorskim pjesmama koje su mnogi prvi put i čuli, kaže za Radio CG direktor Centra za kulturu Abaz Dizdarević

"Ponosni smo na naš gradski hor koji je upornim radom,svakodnevnim probama od osnivanja prošle godine u novembru,uspio da postigne kvalitet i sa izborom pjesama oduševi publiku u Puli.To je njihov prvi cjelovečernji koncert koji je trajao jedan sat i zadržao pažnju brojnih stranih turista i stanovnika Istre.Ambijent poput Foruma na Rimskom trgu zaista je impozantan i inspirativan,osjetilo se to i kod samih izvođača i smatram da smo ispunili očekivanja domaćina", rekao je Dizdarević.

Večeras bjelopoljski gradski hor nastupa u Raklju, opština Marčana, takođe u Istri u okviru smotre folklornih društava iz regiona i jedini su predstavnici iz Crne Gore.

Dirigent hora je Jelena Đaković, a klavirska pratnja, Almir Martinović.

Gorica Vukićević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније