Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

03. 08. 2017. 11:50   >>  11:26

HIGWAY O SPOTU

Isplatio se naporan rad

Radio 98 nastavlja da prati najvažnije aktuelnosti iz svijeta muzike. Ovoga puta naši gosti bili su Luka Vojvodić i Marko Pešić iz benda Highway. Povod - nova pjesma i spot. Kroz smijeh i uz pozitivnu energiju razgovarali smo o ozbiljnim, ali i manje ozbiljnim stvarima.

 

Kako Petar Tošić, vokal benda Highway, nije u Podgorici, uključili smo ga telefonom, a on nam je iz sunčanog Herceg-Novog rekao da promocija za sada ide super. Marko Pešić zamijenio je uloge sa voditeljkom programa, Antonelom Martinović, pa je na njegovo pitanje, Petar odgovorio:

“Da, ovo je još jedna naša autorska stvar, mnogo smo zadovoljni. Muziku smo pisali Luka i ja, a aranžman je radio Darko Juranović, naš prijatelj i mentor iz Hrvatske”.

Tokom razgovora, Petar je dodao da je spot fenomenalan i da je pjesmu podigao na jedan veći nivo. “Ovo je najbolji naš spot koji smo radili do sada, veliko hvala Jovanu i Đorđu, koji su se potrudili da sve to izgleda ovako kako izgleda”.

U nastavku razgovora sa Lukom i Markom, detaljnije smo se dotakli spota i pjesme.

“U saradnji sa Darkom Juranovićem D`Knock-om snimili smo još četiri naše autorske pjesme prošle godine. Prva od njih ‘’Što dalje’’ objavljena je prije par dana, a naredna premijera za pjesmu ‘’Navika’’, nadamo se da će biti objavljena sa spotom već na jesen. Polako pokušavamo da kompletiramo priču oko albuma koji će izaći 2018. godine”, objasnio je Marko.

“Pjesma je opuštena i onako dosta rock’n’roll fazon, ima jedan dio koji je malo funky i neka je, funky svi vole”, uz osmijeh kaže Luka i ističe da su mnogo zadovoljni produkcijom koju je Darko radio sa Tihomirom Preradovićem. “To je čovjek koji je snimao gitare i odradio vrhunski posao’’.

Na pitanja koja se tiču snimanja i produkcije spota, Luka kaže da je bolji nego što su očekivali.

“Jeste da se radio dugo, ali se sve isplatilo. Riječ je o rotoskopiji. Jovan Mijušković je morao da reže svaki kadar posebno, pa zamislite koliko je tu kadrova i frame-ova, ja se baš toliko i ne razumijem u to, ali uglavnom to je mukotrpan posao. Isplatilo se jer svi su dobro reagovali, spot se svima svidio, vidjećemo još, polako, tek je počelo”.

Lako je bilo primijetiti izuzetno pozitivne komentare na Facebook-u, Instagram-u, Youtube-u, a na konto toga Marko se našalio:

“To su nam sve tetke iz Beograda i Nikšića, poslali smo im poruke još prije da ćemo da objavimo spot i onda su počele sa kometarima ‘’Bravo’’, ‘’Najbolji ste’’, ‘’Sreće naše’’, ‘’Svaka vam čast’’, ‘’Najljepši ste’’… Šalu na stranu, pozitivni su kometari, drago nam je da se ljudima sviđa pjesma, bez publike se ne može i nadam se da ćemo nastaviti tim putem”.

Highway nam s jeseni predstavlja novu pjesmu ‘’Navika’’, razlikuje se od svih ostalih i više je u pop stilu.

“Petar je radio muziku i tekst, na prvo slušanje ulazi u uši”, dopunio je Marko.

Stvari iz svakodnevnog života momcima iz benda Highway daju inspiraciju za tekst, muziku, a pjesme obično nastanu zajedničkim radom. Smatraju da je slušanje dobre muzike mnogo bitno za autorski rad, kao i postojanje nekih muzičkih idola.

“Čućete u novim pjesmama o čemu pričamo, nećemo sve da otkrivamo”.

Antonela Martinović, Radio 98

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније