Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 07. 2017. 09:42   >>  12:13

STIGAO I DUH IBICE

Sea Dance "proključao" uz FatBoy Slima

Jedan od najvećih producenata i DJ-eva današnjice FatBoy Slim sinoćnjim nastupom na Sea Dance festivalu pomjerio je ulogu DJ-a u neku novu budućnost. Dobar provod na Jazu nije poremetio ni nestanak struje, jer su na svim binama uključeni agregati.

Na festivalu je prve noći, kada je glavna zvijezda bio Džon Njumen, bilo oko 18.000 posjetilaca, a sinoć je, kako se i očekivalo, graniva pomjerena. Na Jazu je do jutra plesalo 23.000 ljudi, saopštili su organizatori.

Budva je sinoć, na oko sat vremena, bila bez struje, koja je nestala pola sata prije ponoći. Međutim, to nije poremetilo žurku na najljepsoj plazi na Jadranu.

"U jednom trenutku, Sea Dance je i doslovno bio jedina svijetla tačka na većem dijelu primorja, jer je došlo do masovnog nestanka struje, koje se na festivalu nije ni primjetilo zbog aktivnih agregata", kazali su organizatori festivala.

Drugo festivalsko veče na glavnoj bini otvorio je Jung B oko 20 sati, a sat kasnije na binu je izašao hrvatski tajanstveni dvojac Nipplepeople. Nastup Aleksandre Duende počeo je oko 22 sata, kao uvertira u vrhunac večeri - nastup FatBoy Slima.

Briotanski DJ sinoć je obilježio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa iz 2003. pred više od 250.000 ljudi na plaži u svom rodnom Brajtonu.

Norman Kuk, kako mu je puno ime, poznat je kao inovator što je sinoć pokazao i uživo, pomjerajući ulogu DJ-a u neku novu budućnost, gdje su video, svjetlo i muzički miks savršeno sinhronizovani u audio-vizuelnu senzaciju za sva čula, ali i generacije! Pored savremenog plesnog zvuka, iskusni Fatboy Slim, u svoj vrtoglavi miks ubacivao je muzičke fraze grupa kao što su Queen ili The Ramones, koje bi istovremeno gledali na velikom ekranu iza njega. Kada mu se na pozornici u remiksu "pridružio" i veliki Prince, atmosfera na Jazu dovela je Sea Dance do tačke ključanja. Pred kraj nastupa, Fatboy Slim je skinuo košulju ispod koje je ostao u bijelom dresu reprezentacije humanitaraca iz EXIT Fondacije na kojoj je pisalo njegovo ime pod brojem 63, čime je svjetska megazvijezda još jednom potvrdila ono što svi znaju još od prve noći, da je u Crnu Goru i zvanično stiglo EXIT Ljeto ljubavi.

Na glavnoj bini nizali su se njegovi veliki hitovi “Right Here, Right Now”, "The Rockafeller Skank", "Praise You", te brojni drugi od kojih je "Eat, Sleep, Rave, Repeat" već postala parola za sve njegove spektakularne nastupe poput sinoćnjeg!

Istovremeno, hiljade fanova ispunili su do kraja i sve druge bine Sea Dance festivala, pa su žurku na No Sleep bini predvodili irski DJ i producent Space Dimension Controller, te sve popularniji Danac hrvatskog porekla Denis Horvat.

Lokalne i regionalne izvođače sinoć su predtsavljali After Affair b2b SMT#NG, Fahrudin Krcić b2b Jan de R, te Bodzie b2b Soft 85, dok su čast da zatvore noć imali P.S. i Rayo.

U isto vrijeme, do ranih jutarnjih časova, na Miller bini TDI radija svoje setove su predstavili sjajni Mark Funk, Mirko&Meex, Felipe Simo i Wreckvge.

Prilog Dejana Bjelića, TVCG:

 

Na Jaz večeras stiže Šon Pol

Finale Sea Dance festivala ove godine donosi duh Jamajke koji na glavnu binu donosi majstor za morski ples Šon Pol (Sean Paul). Dobitnik dvije Gremi nagrade iza sebe ima preko 30 svjetskih hitova među kojima su "Get Busy", "Temperature", "Gimme The Light", "We Be Burning" i mnogi drugi.

Prije nego što on zauzme binu, za hip hop atmosferu biće zaduženi poznati regionalni sastavi Who See i Bad Copy, a čast da zatvore Glavnu binu ovogodišnjeg Sea Dance festivala imaće hitmejker Mahmut Orhan, a sa njim na bini biće i beogradski house majstor Danijel Čehranov u Evropi poznatiji pod pseudonimom Last95.

No Sleep bina za finale je sačuvala trenutno najveću tehno zvezdu u usponu, čuvenu Amelie Lens sa kojom na Jaz stiže i sve traženiji producent South London Ordnance.

organizatori podsjećaju da je organizovan autobuski prevoz iz gotovo svih gradova ka plaži Jaz, a tokom festivala biće i prevoz od Budve do Jaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније